Gazprom acceptă să modifice prețul de livrare a gazelor către grupul Engie, prezent și în România

Gazprom acceptă să modifice prețul de livrare a gazelor către grupul Engie, prezent și în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2016

Grupul rus Gazprom a anunțat că a acceptat să modifice prețul de livrare a gazelor naturale prevăzut într-un contract de aprovizionare semnat cu grupul francez de utilități Engie (fostul GDF Suez), prezent și în România, adăugând că grupul francez a pus capăt unei proceduri de arbitraj, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, grupul rus anunțase că Engie a declanșat o procedură de arbitraj împotriva Gazprom Export pentru revizuirea prețului gazelor naturale la Institutul de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț din Stockholm.

Potrivit condițiilor din contractele pe termen lung, consumatorii europeni de gaze naturale rusești au dreptul de a cere o revizuire a prețului în funcție de evoluția pieței odată la 2 ani. În cazul în care prețurile sunt ajustate în jos, Gazprom efectuează plăți retroactive.

Pe piața din România, Engie este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice și de mediu. Grupul de companii Engie România deservește un portofoliu de 1,6 milioane de clienți, operează o rețea de 18.500 kilometri, deține o capacitate de producție de electricitate din surse regenerabile de 100 MW și are aproximativ 3.650 de angajați.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
gazprom
gaze
livrare
pret