Gazprom acceptă să modifice prețul de livrare a gazelor către grupul Engie, prezent și în România

Gazprom acceptă să modifice prețul de livrare a gazelor către grupul Engie, prezent și în România
scris 12 apr 2016

Grupul rus Gazprom a anunțat că a acceptat să modifice prețul de livrare a gazelor naturale prevăzut într-un contract de aprovizionare semnat cu grupul francez de utilități Engie (fostul GDF Suez), prezent și în România, adăugând că grupul francez a pus capăt unei proceduri de arbitraj, informează Reuters.

Anterior, grupul rus anunțase că Engie a declanșat o procedură de arbitraj împotriva Gazprom Export pentru revizuirea prețului gazelor naturale la Institutul de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț din Stockholm.

Potrivit condițiilor din contractele pe termen lung, consumatorii europeni de gaze naturale rusești au dreptul de a cere o revizuire a prețului în funcție de evoluția pieței odată la 2 ani. În cazul în care prețurile sunt ajustate în jos, Gazprom efectuează plăți retroactive.

Pe piața din România, Engie este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice și de mediu. Grupul de companii Engie România deservește un portofoliu de 1,6 milioane de clienți, operează o rețea de 18.500 kilometri, deține o capacitate de producție de electricitate din surse regenerabile de 100 MW și are aproximativ 3.650 de angajați.

Sursa:Agerpres

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
engie
gazprom
gaze
livrare
pret