Gazprom este gata să majoreze furnizările de gaze către Europa

Gazprom este gata să majoreze furnizările de gaze către Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2021

Gigantul energetic Gazprom este pregătit să majoreze furnizările de gaze către Europa, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Interfax și Reuters, vestea venind în contextul creșterii de prețuri la energie în statele europene. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania Gazprom este interesată de mai multe contracte de furnizare de gaze, a afirmat Dmitri Peskov, potrivit Hotnews

Acesta a discutat cu presa despre nivelul redus al rezervelor de gaze din Europa. 

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

”Este posibil să se ia mai mult gaz de la Gazprom și să-l pompezi acolo? Este posibil. Gazprom este pregătită. Mai mult, deja a acoperit cererile (de furnizare) suplimentare”, a declarat reprezentantul Kremlinului, potrivit Interfax. 

Gigantul rusesc a fost acuzat de Agenția Internațională pentru Energie și de zeci de europarlamentari că nu face destul pentru a crește livrările de gaz natural către Europa, unde prețurile au explodat.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Peskov spune că Gazprom și-a îndeplinit toate obligațiile ca furnizor de gaz. 

”Este Gazprom gata de mai mult, de a semna și mai multe contracte? Gazprom este interesat de așa ceva. Asta deoarece consumatorii din Europa sunt principalii noștri parteneri”, a adăugat acesta.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Prețurile europene de referință la gaze au crescut cu peste 250% anul acesta, ducând la costuri mai mari pentru energie și la un efect în cascadă în industriile care se bazează pe gaz pentru producție, precum fabricile de îngrășăminte.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze
livrare
europa
rusia