Șeful Eni: Europa are nevoie de un plan de securitate energetică pe termen lung

Șeful Eni: Europa are nevoie de un plan de securitate energetică pe termen lung
scris 26 sep 2021

Creșterea prețurilor gazelor înaintea iernii este o dovadă că Uniunea Europeană are nevoie de un plan de securitate energetică pe termen lung, a declarat directorul general al grupului energetic italian Eni, Claudio Descalzi, publicației La Repubblica.

Descalzi a subliniat că UE importă aproape toate gazele naturale și cea mai mare parte a petrolului de care are nevoie, fiind dependentă de livrările străine, arată News.ro.

Nuclearelectrica și-a înființat o filială pentru prelucrarea combustibililor nucleari CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica și-a înființat o filială pentru prelucrarea combustibililor nucleari

”Europa are nevoie de ceea ce nu are astăzi, un plan energetic structurat și pe termen lung”, a spus Descalzi într-un interviu publicat sâmbătă.

În privința achizițiilor de gaze, Descalzi nu crede că vor fi probleme, dar consideră că vor costa mai mult.

Eni are contracte strategice pe termen lung pentru aprovizionarea cu gaze, cu o serie de țări producătoate, inclusiv cu Rusia.

Marea Britanie se îndreaptă spre ”o iarnă dificilă”, pe fondul problemelor privind benzina, electricitatea și alimentele CITEȘTE ȘI Marea Britanie se îndreaptă spre ”o iarnă dificilă”, pe fondul problemelor privind benzina, electricitatea și alimentele

Gospodăriile din Europa vor plăti facturi mult mai mari pentru energie, din cauza creșterii prețurilor angro pentru electricitate și gaze, iar grupurile de protecție a consumatorilor au avertizat că cei mai vulnerabili ar putea suporta sărăcia din cauza carburanților.

Spania a cerut Comisiei Europene să creeze recomandări pentru a ajuta țările membre să reacționeze consecvent la creșterea prețurilor energiei fără să încalce regulile UE.

Chirițoiu pune capăt speranțelor: O să avem prețuri mari la electricitate cel puțin 4-5 ani CITEȘTE ȘI Chirițoiu pune capăt speranțelor: O să avem prețuri mari la electricitate cel puțin 4-5 ani

Premierul italian Mario Draghi a declarat în această săptămână că Europa are nevoie să ia măsuri pentru a-și diversifica furnizorii de energie și să își întărească puterea de negociere pentru a ajuta la încetinirea creșterii prețurilor electricității și gazelor.

Eni  este o companie italiană multinațională cu sediul la Roma. Considerată una dintre cele mai mari șapte companii petroliere din lume, Eni desfășoară operațiuni în 66 de țări, iar în 2020 a înregistrat venituri de 44 de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
eni
descalzi
europa
ue
securitate eneregtica
plan
termen
lung