Gazprom transmite Republicii Moldova că îi sistează livrările de gaze dacă nu achită plățile scadente

Gazprom transmite Republicii Moldova că îi sistează livrările de gaze dacă nu achită plățile scadente
scris 23 nov 2021

Compania rusă Gazprom a anunțat luni că va sista în 48 de ore furnizarea gazelor naturale către Republica Moldova dacă guvernul de la Chișinău nu achită sumele pe care s-a angajat să le plătească până pe 22 noiembrie în contul unor livrări de gaze deja efectuate, relatează Reuters și mass-media de peste Prut.

Compania rusă este "extrem de dezamăgită" de neîndeplinirea de către Republica Moldova a obligațiilor contractuale, a transmis Gazprom, potrivit portalului deschide.md.

INFOGRAFIC Prețul spot al energiei electrice din România - cel mai ridicat din Europa și cu numai 3 euro sub recordul istoric CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prețul spot al energiei electrice din România - cel mai ridicat din Europa și cu numai 3 euro sub recordul istoric

Reprezentantul companiei ruse, Serghei Kuprianov, a declarat la postul de televiziune "Rossia 24" că Gazprom a acceptat anterior condițiile Republicii Moldova la semnarea noului contract de livrare a gazelor naturale, doar că în document se regăsea o prevedere "esențială și importantă", aceea că Republica "Moldova achită în timp plățile curente pentru gazul livrat", precizează sursa citată.

"Termenul de achitare este 22 noiembrie. Plata nu a fost făcută. În acest sens, Gazprom a notificat partea moldovenească că în decurs de 48 de ore va fi sistată livrarea gazelor naturale", a avertizat reprezentantul companiei ruse.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze
moldova