Gazprom va furniza Ungariei și Chinei cantități suplimentare de gaze pentru iarnă

Gazprom va furniza Ungariei și Chinei cantități suplimentare de gaze pentru iarnă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2023

Concernul rus Gazprom va furniza la iarnă cantități suplimentare de gaze Ungariei și Chinei, a anunțat duminică președintele - director general Alexei Miller.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miller l-a însoțit săptămâna trecută pe președintele rus Vladimir Putin în vizita acestuia în China, relatează Agerpres.

Gazprom încearcă să compenseze pierderea piețelor europene după invazia rusă în Ucraina, inclusiv din cauza exploziilor care au avariat gazoductele Nord Stream din Marea Baltică.

FOTO Nicușor Dan: 100 de troleibuze Solaris vor circula în București de la începutul anului viitor CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan: 100 de troleibuze Solaris vor circula în București de la începutul anului viitor

Miller a afirmat într-un interviu televizat că livrările suplimentare ale Gazprom către Ungaria se ridică la 1,3 miliarde de metri cubi de gaze. China urmează să primească încă 600 de milioane de metri cubi peste obligațiile contractuale.

Premierul ungar Viktor Orban este singurul lider din Uniunea Europeană care și-a păstrat relațiile amicale cu Putin în timpul războiului din Ucraina. Marți, când s-au întâlnit la Beijing, Orban i-a spus președintelui că Ungaria - care este și membră a NATO - nu a dorit niciodată să se opună Rusiei și încearcă să mențină contactele bilaterale. Reuters reamintește că Budapesta este considerată o oponentă importantă a începerii negocierilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană; decizia în acest sens ar putea fi luată în decembrie, dar necesită acordul unanim al celor 27 de state membre ale Uniunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze
ungaria
china
furnizare