Gazprom va majora la un nivel record gazele din facilitățile de stocare din Rusia

Gazprom va majora la un nivel record gazele din facilitățile de stocare din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2023

Compania rusă de stat Gazprom a anunțat că intenționează în următoarea iarnă să majoreze rezervele de gaze naturale în capacitățile interne de stocare la un nivel record, în condițiile declinului producției și al exporturilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rezervele operaționale de gaze în facilitățile subterane de stocare ar urma să ajungă la 72,842 miliarde metri cubi, cu o capacitate zilnică maximă de 858,8 milioane metri cubi.

CONFIRMARE Grupul Vintruvian Estates, administrat de Marius Iliev, cel care a adus celebrele dozatoare TEC în România, cumpără crama Mennini CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul Vintruvian Estates, administrat de Marius Iliev, cel care a adus celebrele dozatoare TEC în România, cumpără crama Mennini

Conform calculelor Reuters, livrările Gazprom au scăzut la 67 milioane metri cubi pe zi în perioada 1-15 mai 2023, de la 75,6 milioane metri cubi pe zi în aprilie, scrie Agerpres.

Gazprom, care nu mai publică statistici privind propriile exporturi, nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta datele.

Livrările totale de gaze rusești via Ucraina și gazoductul TurkStream, singura rută rămasă pentru combustibilul trimis din Rusia către Europa, au ajuns luna aceasta la aproximativ un miliard metri cubi.

Din această cantitate, aproximativ 412 milioane metri cubi, sau 27,5 milioane metri cubi pe zi, au fost trimiși prin TurkStream, fiind cel mai redus nivel începând din ianuarie, conform Reuters.

Livrările de gaze rusești către Europa s-au situat anul acesta la aproximativ 9,1 miliarde metri cubi, arată calculele Reuters, față de 62 miliarde metri cubi în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze
rusia