Vladimir Putin: Reducerile producției de petrol sunt necesare pentru a menține un anumit nivel al prețurilor

Vladimir Putin: Reducerile producției de petrol sunt necesare pentru a menține un anumit nivel al prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2023

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că reducerile producției de petrol sunt necesare pentru a menține un anumit nivel al prețurilor, contrazicând asigurările altor lideri ai grupului de producători OPEC+ că nu încearcă să gestioneze piața în acest fel, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Statele Unite și Europa au acuzat Rusia că a folosit energia pentru a limita eforturile Occidentului de a slăbi campania militară a Moscovei în Ucraina.

VIDEO PROFIT LIVE Adorian Chiorean, CEO TapTasty: Vrem 100 de clienți în România până la finalul anului. Avem și oportunități de extindere internațională în SUA și Anglia CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Adorian Chiorean, CEO TapTasty: Vrem 100 de clienți în România până la finalul anului. Avem și oportunități de extindere internațională în SUA și Anglia

Moscova, la rândul său, acuză Occidentul că folosește dolarul și sistemele financiare ca pe niște arme, cum ar fi mecanismul internațional de plăți SWIFT, ca răzbunare pentru că Rusia a trimis trupe în Ucraina în februarie 2022, scrie News.ro.

Vorbind la o ședință de guvern televizată, Putin a spus că situația de pe piața mondială a petrolului este, în general, ”absolut stabilă”, deoarece Rusia menține reducerile de producție pentru a susține prețurile.

El a mai spus că Rusia a redus producția, care se află la ”nivelul cerut”.

Putin a adăugat: ”Dar toate acțiunile noastre, inclusiv cele legate de reducerile voluntare de producție, sunt legate tocmai de nevoia de a menține un anumit mediu de prețuri pe piețele mondiale, în dialog și în contact cu partenerii noștri din OPEC+”.

Arabia Saudită, liderul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), și alți membri ai OPEC au spus în mod repetat că nu vizează un preț specific pentru petrol, în timp ce Statele Unite i-au acuzat că încearcă să facă în mod ilegal acest lucru.

În același timp, unii observatori ai OPEC au spus că organizația are nevoie de prețuri mai mari la petrol din cauza inflației în creștere.

După un an 2022 care a fost cel mai bun din istoria de un sfert de veac a firmei, SIPEX Company își erodează masiv câștigul la T1. Societatea vizează creșterea profitabilității pentru următoarele trimestre CITEȘTE ȘI După un an 2022 care a fost cel mai bun din istoria de un sfert de veac a firmei, SIPEX Company își erodează masiv câștigul la T1. Societatea vizează creșterea profitabilității pentru următoarele trimestre

Rusia a declarat pe 2 aprilie că va prelungi o reducere a producției de petrol de 500.000 de barili pe zi (bpd) - aproximativ 5% din producția sa de țiței - până la sfârșitul anului, comparativ cu nivelurile din februarie.

Membrii de frunte ai OPEC au anunțat reduceri în aceeași zi.

”Reducem producția, dar totuși este la nivelul necesar”, a spus Putin.

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat miercuri, , în timpul unei vizite în Iran, că Rusia a atins reducerea producției de petrol de 500.000 bpd în această lună.

Săptămâna trecută, valorile de referință ale prețului petrolului au scăzut pentru a patra săptămână consecutiv, cea mai lungă serie de scăderi săptămânale din septembrie 2022, din cauza temerilor de recesiune în SUA și a riscurilor de nerambursare a datoriei guvernamentale, la începutul lunii iunie.

Prețul petrolului rusesc de referință Urals, exprimat în ruble, a scăzut la începutul lunii mai cu 14% sub pragul de rentabilitate asumat pentru bugetul federal din acest an, au arătat calculele Reuters, amplificând deficitul bugetar al țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
petrol