General Electric va desființa 6.500 de posturi la diviziile preluate de la Alstom

General Electric va desființa 6.500 de posturi la diviziile preluate de la Alstom
scris 13 ian 2016

Conglomeratul american General Electric (GE) intenționează să desființeze aproximativ 6.500 de locuri de muncă la diviziile europene de energie preluate de la Alstom anul trecut, în cadrul unui proces de reorganizare a activităților, potrivit presei internaționale.

"Planul de restructurare va afecta mai multe state din Europa și ar putea duce la eliminarea a 6.500 de locuri de muncă, dintr-un total de 35.000", a spus, pentru AFP, un purtător de cuvânt al GE.

Procesul de reorganizare include deființarea a 1.700 de posturi în Germania, 765 de posturi în Franța, precum și până la 660 de posturi în Marea Britanie, scriu Bloomberg și SkyNews.

Oficialii GE au declarat că organizațiile sindicale de la diviziile vizate au fost informate marți despre planurile companiei, iar negocierile vor începe astăzi.

Restructurarea activităților din Europa nu va afecta angajamentul GE de a crea 1.000 de noi locuri de muncă în Franța până în 2018.

GE a finalizat în noiembrie achiziția diviziilor de energie ale Alstom, inclusiv a participațiilor deținute la  companiile din România, Alstom General Turbo și Alstom Grid Romania, pentru care a plătit aproximativ 12,4 miliarde de euro.

Conform celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe, la finele anului 2014, la Alstom General Turbo și Alstom Grid Romania lucrau aproximativ 200 de angajați.

Preluarea activităților legate de energie și rețele ale Alstom reprezintă cea mai mare achiziție industrială din istoria GE.

viewscnt
Afla mai multe despre
general electric
disponibilizari
posturi
locuri munca
alstom