Germania alocă miliarde de euro pentru hidrogen verde

Germania alocă miliarde de euro pentru hidrogen verde
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2024

Germania va aloca până la 3,53 miliarde de euro din fonduri publice pentru a procura hidrogen verde și derivatele acestuia între 2027 și 2036, a anunțat marți Ministerul Economiei, în timp ce Berlinul pariază pe acest combustibil pentru a ajuta la decarbonizarea celei mai mari economii a Europei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Scopul măsurii de finanțare este de a reuni oferta și cererea, atât în ceea ce privește cantitățile, cât și prețurile”, a spus ministerul într-un comunicat, adăugând că banii vor veni din Fondul guvernamental pentru climă și transformare, scrie News.ro.

Gigantul american ExxonMobil avertizează UE: Reduceți povara reglementărilor de mediu sau investim în altă parte! Asistăm la dezindustrializarea economiei europene! CITEȘTE ȘI Gigantul american ExxonMobil avertizează UE: Reduceți povara reglementărilor de mediu sau investim în altă parte! Asistăm la dezindustrializarea economiei europene!

Germania încearcă să extindă dependența de hidrogen ca sursă de energie viitoare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru sectoarele industriale extrem de poluante, care nu pot fi electrificate, cum ar fi oțelul și produsele chimice, și pentru a reduce dependența de combustibilii fosili importați.

Berlinul va trebui să importe până la 70% din necesarul său de hidrogen în viitor, deoarece cea mai mare economie a Europei își propune să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2045, potrivit strategiei actualizate a guvernului în domeniul hidrogenului, publicată vara trecută.

Fondurile alocate vor fi folosite pentru a compensa diferența dintre prețurile cererii și ofertei, a spus ministerul, adăugând că discută detaliile utilizării noii finanțări cu Comisia Europeană.

În efortul de a accelera accelerarea pieței globale a hidrogenului verde și de a stimula investițiile, guvernul a lansat proiectul H2Global în 2021, folosind ”o licitație dublă”.

În cadrul schemei, hidrogenul sau derivații de hidrogen sunt cumpărați ieftin de pe piața mondială și vânduți celui mai mare ofertant.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
hidrogen verde