Prețurile petrolului au scăzut din cauza îngrijorărilor legate de cererea globală

Prețurile petrolului au scăzut din cauza îngrijorărilor legate de cererea globală
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2024

Prețurile petrolului au scăzut marți, din cauza îngrijorările legate de cererea globală, care au anulat prima de risc dată de conflictul Israel-Hamas, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolulBrent au scăzut cu 90 de cenți sau cu 1,1%, până la 82,70 dolari pe baril, scrie News.ro.

Analiză POLITICO - România pariază pe reactoarele nucleare de mici dimensiuni, în contextul renunțării la cărbune. Miracol sau doar o idee netestată? CITEȘTE ȘI Analiză POLITICO - România pariază pe reactoarele nucleare de mici dimensiuni, în contextul renunțării la cărbune. Miracol sau doar o idee netestată?

Marți, spread-ul pe șase luni pentru Brent a fost cel mai ridicat din octombrie, un semn al unei piețe mai strânse.

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI), pentru livrare în aprilie, a scăzut cu 1,03 dolari, sau cu 1,3%, la 77,43 dolari pe baril.

Contractul WTI pentru martie a câștigat 16 cenți sau 0,2%, până la 79,35 dolari pe baril, înainte de expirarea sa în timpul sesiunii.

Luni nu a existat o închidere a tranzacțiilor pentru WTI din cauza unei sărbători legale din SUA.

Controversata \ CITEȘTE ȘI Controversata "taxă pe soare" în Parlament: un proiect de lege o menține, altul o abrogă

Prima pentru contracte futures prompte pe țiței din SUA la contractul pe a doua lună s-a dublat, atingând un maxim de 1,71 dolari pe baril - cel mai mare din ultimele patru luni.

Acest lucru încurajează companiile energetice să vândă acum, mai degrabă decât să plătească pentru a stoca produse pentru lunile viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret