Germania aprobă limite pentru încălzirea clădirilor publice și interzice panourile publicitare iluminate, cu scopul de economisi energie și de a combate creșterea costurilor energetice

Germania aprobă limite pentru încălzirea clădirilor publice și interzice panourile publicitare iluminate, cu scopul de economisi energie și de a combate creșterea costurilor energetice
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2022

Guvernul Germaniei a aprobat un regulament care restricționează încălzirea clădirilor publice și interzice panourile publicitare iluminate, într-un efort de a economisi energie și de a combate creșterea costurilor energetice, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legislația, care va intra în vigoare în aproximativ o săptămână și va rămâne inițial în vigoare timp de șase luni, presupune ca instituțiile publice, de la primării până la sălile de așteptare ale căilor ferate, să nu fie încălzite la mai mult de 19 grade Celsius și caloriferele din coridoare, foaiere, săli de aces și încăperi tehnice să fie oprite, scrie News.ro.

Guvernul Franței avertizează că nu va putea menține plafonarea prețului gazelor CITEȘTE ȘI Guvernul Franței avertizează că nu va putea menține plafonarea prețului gazelor

Reglementările fac parte dintr-un efort național de economisire a energiei pentru a reduce dependența celei mai mari economii a Europei de gazul rusesc și de a domoli temerile că Moscova ar putea întrerupe accesul la conducta de la Marea Baltică în timpul iernii.

De asemenea, a fost adoptată legislația pentru reprioritizarea transportului pe căile ferate, acordând trenurilor care transportă cărbune și petrol o prioritate față de trenurile de pasageri sau alte trenuri de mărfuri.

Robert Habeck, ministrul Economiei, a declarat că măsurile sunt fundamnetale pentru securitatea energetică a Germaniei.

”Vrem să ne eliberăm cât mai repede posibil de viciul importurilor de energie din Rusia”, a spus el.

În prezent, livrările de gaz din Rusia reprezintă 20% din nivelurile normale.

Ministrul Energiei vorbește de necesitatea montării panourilor fotovoltaice pe blocuri de locuit, dar Guvernul este la stadiul de promisiune cu subvenționarea lor CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei vorbește de necesitatea montării panourilor fotovoltaice pe blocuri de locuit, dar Guvernul este la stadiul de promisiune cu subvenționarea lor

Ca parte a reglementărilor energetice, fațadele și monumentele clădirilor nu vor mai fi iluminate din motive pur estetice. Autoritățile din Berlin și din alte localități au implementat deja multe măsuri de economisire a energiei. De pildă, Poarta Brandenburg din capitală a avut luminile stinse în urmă cu câteva săptămâni.

De asemenea, reglementările vor anula temporar clauzele din contractele de închiriere care garantează o temperatură minimă în clădiri. Este așteptată adoptarea unei legislații suplimentare în zilele următoare, care să includă măsuri tehnice precum verificarea anuală obligatorie a clădirilor încălzite cu gaz, pentru a se asigura o funcționare cât mai eficientă.

Transportul energiei cu trenul de mărfuri este considerat prioritar, din cauza nivelurilor scăzute ale fluviilor, în special a Rinului, unde traficul a fost împiedicat în ultimele săptămâni. Doar trenurile care transportă echipamente militare vor fi considerate prioritare față de cele care asigură furnizarea de energie electrică. Germania furnizează Ucrainei livrări regulate de armament și are un rol important ca teren de tranzit pentru alte țări procedează în același fel.

O penurie la nivel mondial a trenurilor de mărfuri înseamnă că modelele mai vechi care au fost scoase din funcțiune urmează să fie repuse în funcțiune. Se așteaptă ca acest lucru să ducă la niveluri mai mari ale volumului sonor, încălcând temporar decretele privind protecția împotriva zgomotului, au spus oficialii.

Persoanele care călătoresc cu trenul au fost avertizate că ar putea urma întrerupere pe scară largă a serviciilor în următoarele luni, pe lângă condițiile haotice deja înregistrate pe multe rute în timpul primăverii și verii, cu întârzieri, anulări ale trenurilor și un deficit de șoferi și ingineri.

Habeck și cancelarul Olaf Scholz tocmai s-au întors dintr-o vizită de trei zile în Canada pentru a obține acorduri privind producția și transportul de energie cu hidrogen și gaze naturale lichide, considerate esențiale pentru eforturile de a îndepărta Europa de combustibilul rusesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
energie