Germania are la dispoziție patru luni pentru a autoriza conducta Nord Stream 2

Germania are la dispoziție patru luni pentru a autoriza conducta Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2021

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania (Bundesnetzagentur) a anunțat că are la dispoziție patru luni pentru a finaliza procesul de autorizare a conductei Nord Stream 2, după ce a primit toate documentele necesare pentru acordarea unei licențe de funcționare, din partea consorțiului care a construit conducta, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna trecută, grupul rus Gazprom a anunțat finalizarea lucrărilor de construcție la gazoductul Nord Stream 2, care este compus din două linii separate ce pot să transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaze din Rusia în Germania, o cantitate suficientă pentru aprovizionarea a 26 de milioane de gospodării, scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Proiectul Nord Stream 2 este însă criticat de SUA și Ucraina, printre alții. Washingtonul susține că acest gazoduct va crește dependența Europei de livrările de energie provenite din Rusia.

Într-un comunicat publicat luni pe pagina sa de Internet, Bundesnetzagentur a informat că perioada de patru luni în care se vor derula procedurile de autorizare pentru Nord Stream 2 AG a început la data de 8 septembrie. După ce autoritatea de reglementare își va finaliza inspecția, ea trebuie să trimită o variantă preliminară a deciziei sale către Comisia Europeană.

Bundesnetzagentur trebuie să se sigure în special că Nord Stream 2 respectă regulile UE care cer ca proprietarii de conducte să fie separați de furnizorii de gaze, atunci când ajung și trec prin apele și teritoriul Germaniei.

Cu prilejul unei vizite în Polonia care avut loc zilele trecute, cancelarul german Angela Merkel a încercat să calmeze îngrijorările cu privire la Nord Stream 2, spunând că a transmis în mod clar Moscovei că Ucraina trebuie să rămână o țară de tranzit pentru livrările de gaze naturale rusești destinate Europei și după expirarea actualului acord de tranzit pe cinci ani, în 2024.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Programat inițial să devină funcțional în 2019, gazoductul Nord Stream 2 a suferit numeroase întârzieri după ce SUA au amenințat că vor penaliza companiile care se implică în construcția acestei conducte. Perspectivele s-au schimbat după ce președintele Joe Biden a decis să elimine unele sancțiuni, în luna mai a acestui an, când a fost convenit un acord cu Germania, care a avertizat că va reacționa dacă Rusia va încerca să folosească energia ca pe o armă împotriva Ucrainei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
nord stream 2