Germania s-a oferit să construiască terminale de gaze lichefiate pentru a evita sancțiunile americane

Germania s-a oferit să construiască terminale de gaze lichefiate pentru a evita sancțiunile americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2020

Autoritățile germane s-au oferit să cheltuie un miliard de euro pentru a construi două terminale pentru gaze naturale lichefiate, în încercarea de a descuraja SUA să impună sancțiuni Germaniei din cauza implicării sale în proiectul gazoductului Nord Stream 2, informează un articol publicat miercuri în săptămânalul Die Zeit, preluat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Die Zeit susține că ministrul german de Finanțe Olaf Scholz a făcut o propunere în acest sens într-o scrisoare datată 7 august, înainte ca Washingtonul să anunțe sancțiuni pentru companiile implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2, destinat să aducă gaze naturale din Rusia în Germania, scrie Agerpres.

Frații Pavăl inaugurează cel mai mare magazin Dedeman CITEȘTE ȘI Frații Pavăl inaugurează cel mai mare magazin Dedeman

SUA și mai multe state europene se opun proiectului Nord Stream 2, susținând că acesta va crește dependența Europei de gazele naturale rusești și va lipsi țările de tranzit, precum Polonia și Ucraina, de un instrument important de presiune în relația cu Moscova.

De asemenea, SUA, care dispune în prezent de rezerve importante de gaze naturale ca urmare a exploatării petrolului de șist, vrea să își majoreze exporturile de energie, inclusiv spre Germania, țară a cărei industrie este puternic dependentă de importurile de energie din Rusia. Mai mulți miniștri germani, inclusiv Olaf Scholz, au declarat în trecut că acesta este motivul pentru care Washingtonul se opune proiectului Nord Stream 2.

În scrisoarea trimisă de Olaf Scholz secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, și consultată de Die Zeit, Scholz a promis că Germania va aloca un miliard de euro din fonduri publice pentru a construi terminale de gaze lichefiate dacă Washingtonul nu va impune sancțiuni pentru companiile implicate în Nord Stream 2.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze lichefiate
germania