OMV Petrom anunță schimbări în directorat

OMV Petrom anunță schimbări în directorat
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2020

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom l-a numit marți pe Christopher Veit în funcția de membru al directoratului responsabil pentru activitatea Upstream, începând cu 1 octombrie, în locul lui Peter Zeilinger.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În cadrul ședinței de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom l-a numit pe Christopher Veit în funcția de membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Upstream. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul lui Peter Zeilinger, până la data de 16 aprilie 2023. Christopher Veit a acceptat numirea și va prelua mandatul începând cu data de 1 octombrie 2020", a anunțat compania.

EXCLUSIV Transgaz: BRUA ar putea conduce la majorarea tarifelor de transport cu 1% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz: BRUA ar putea conduce la majorarea tarifelor de transport cu 1%

Peter Zeilinger va prelua rolul de senior vice president exploration, production & development la sediul central din Viena, scrie News.ro.

Înaintea ședinței Consiliului de Supraveghere, Peter Zeilinger a informat Consiliul că renunță la mandatul său de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Upstream. Renunțarea va fi efectivă începând cu data de 30 septembrie 2020.

Chris Veit deține o diplomă universitară în Inginerie Mecanică și a absolvit un master cu specializare în ingineria petrolieră la Universitatea Minieră din Leoben. Și-a început cariera la Schlumberger ca inginer de investigații geofizice iar în 1986 s-a alăturat OMV Austria Exploration & Production GmbH la Gaenserndorf, ca inginer de producție.

A deținut o serie de poziții, atât tehnice cât și de management, în Libia, Pakistan precum și în Austria, printre care cea de senior vice president și director al OMV Austria Exploration & Production GmbH.

Începând din luna ianuarie 2016, a preluat poziția de senior vice president exploration, development and production, cu scopul de a dezvolta și contribui la evaluarea și reorganizarea întregii organizații Upstream din cadrul OMV. În acest moment, Christ Veit reprezintă OMV în mai multe Consilii de Supraveghere ale subsidiarelor sale și este membru al consiliului consultativ al Departamentului de Inginerie Petrolieră din cadrul Universității Miniere din Leoben.

Peter Zeilinger a absolvit un master cu specializare în ingineria petrolieră la Universitatea Tehnică din Clausthal-Zellerfeld, Germania. În cei peste 27 de ani alături de Grupul OMV, a deținut o serie de poziții atât de management cât și tehnice în Austria, Albania, Pakistan, România și Noua Zeelandă. Din 2011 până în 2016 a condus regiunea Australasia a OMV, la Wellington, ca director al OMV New Zealand Ltd și Director al OMV Australia PTY.

Peter Zeilinger a lucrat aproape 9 ani în cadrul OMV Petrom, ca director Domestic Assets și, din aprilie 2016, ca membru al Directoratului responsabil pentru activitatea Upstream. În timpul mandatului său ca membru al directoratului OMV Petrom, divizia Upstream a implementat o serie de schimbări strategice, inclusiv creșterea regională în zona Mării Negre, vânzarea zăcămintelor marginale dar și modernizarea și simplificarea rețelei de producție.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 802 benzinării, la sfârșitul lunii iunie 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,011% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
christopher veit
peter zeilinger