Fondul Proprietatea anunță derularea unui plasament privat accelerat pentru 2,5% din acțiunile OMV Petrom

Fondul Proprietatea anunță derularea unui plasament privat accelerat pentru 2,5% din acțiunile OMV Petrom
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 sep 2020

Într-un exercițiu așteptat de piață de mai mult timp, Fondul Proprietatea a inițiat o ofertă de vânzare accelerată pentru un număr de 1,4 miliarde de acțiuni OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania finanicară americană Franklin Templeton Investment Management, în calitate de administrator de investitii al Fondul Proprietatea (FP), anunță demararea unei oferte de plasament privat accelerat plecând de la un numar minim de aproximativ  1,4 miliarde acțiuni existente la OMV Petrom (SNP). Citigroup Global Markets Limited și WOOD & Company Financial Servicesvor vor fi intermediarii tranzacției.

Rezultatele ofertei care este lansată imediat vor fi anunțate la scurt timp după închiderea acesteia. La prețul de închidere de ieri de 0,3710 lei/acțiune, valoarea pachetului reprezentând 2,47% din acțiunile companiei petroliere se ridică la 519,40 milioane lei (106,94 milioane euro), însă istoricul acestui tip de tranzacții arată că aceasta ar urma să se efectueze cu discount.

Transgaz vrea încă un împrumut masiv pentru investiții CITEȘTE ȘI Transgaz vrea încă un împrumut masiv pentru investiții

Fondul Proprietatea a mai folosit acest tip de operațiune de piață pentru vânzarea unui pachet deținut la compania petrolieră în toamna anului 2016 după cum prin același tip de demers a mai lichidat dețineri precum cele de la Romgaz (SNG), Transgaz (TGN) sau Conpet (COTE).

Vânzarea de la OMV Petrom a fost amânată de Fond de o perioadă de timp în condițiile în care emitentul coborâse sub un nivel al deținerlor în societăți listate care îi restrângeau prin statut dreptul de vinde.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
omv petrom
franklin templeton