Germania și Polonia au oprit importurile de petrol rusesc via conducta Druzhba, din cauza calității slabe

Germania și Polonia au oprit importurile de petrol rusesc via conducta Druzhba, din cauza calității slabe
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2019

Germania și Polonia, doi importanți cumpărători de petrol rusesc, au decis să suspende importurile de petrol rusesc via conducta Druzhba din cauza calității slabe a țițeiului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această decizie ar putea provoca probleme de aprovizionare rafinăriilor grupului polonez PKN Orlen precum și rafinăriilor din Germania aparținând companiilor Total, Shell, BP și Rosneft, pentru care o mare parte din importurile lor de petrol vin prin conducta Druzhba (Prietenia) construită de Uniunea Sovietică, scrie Agerpres.

În plus, traderii avertizează că suspendarea livrărilor ar putea declanșa un val de solicitări de despăgubiri din partea cumpărătorilor occidentali împotriva furnizorilor ruși, care la rândul lor vor încerca să obțină despăgubiri de la grupul Transneft, care deține monopolul asupra conductelor petroliere din Rusia.

Frank Timiș trece de la minele din Africa la minarea de criptomonede. A intrat puternic în afaceri cu monede virtuale și a stârnit un nou scandal CITEȘTE ȘI Frank Timiș trece de la minele din Africa la minarea de criptomonede. A intrat puternic în afaceri cu monede virtuale și a stârnit un nou scandal

Potrivit unui document consultat de Reuters, miercuri operatorul polonez de oleoducte PERN a informat grupul rus Transneft că a decis să își suspende achizițiile de petrol rusesc. Autoritățile din Belarus a anunțat și ele că țara vecină Polonia au încetat să mai accepte petrol rusesc via conducta Druzhba începând de miercuri de la ora 20:00 GMT, potrivit agenției de presă Belta.

Aproximativ un milion de barili de țiței pe zi (un procent din cererea mondială de petrol) pot trece zilnic prin conducta Druzhba.

viewscnt
Afla mai multe despre
druzhba
petrol