Compania elenă J&P AVAX a oferit cel mai bun preț pentru construcția gazoductului dintre Bulgaria și Grecia

Compania elenă J&P AVAX a oferit cel mai bun preț pentru construcția gazoductului dintre Bulgaria și Grecia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 apr 2019

Compania elenă J&P AVAX a oferit cel mai bun preț pentru construcția viitoarei conducte de gaze ce va face legătura între Bulgaria și Grecia, potrivit unui anunț al ICGB, societatea care se ocupă de dezvoltarea proiectului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cinci companii și consorții s-au calificat pe lista scurtă în cadrul unei licitații publice în vederea construirii interconectorului de gaze, însă doar doi dintre potențialii contractori au depus oferte finale.

J&P AVAX s-a oferit să proiecteze și să construiască gazoductul în schimbul sumei de 144,85 milioane de euro (fără TVA). Prețul este cu aproape 85 milioane de euro mai mic decât cel oferit de asocierea rivală DZZD “IGB-2018”, formată din două companii bulgare și societatea italiană Bonatti.

Șeful unuia din marii distribuitori de gaze salută finanțarea extinderii rețelelor din suprataxa ANRE de 2% CITEȘTE ȘI Șeful unuia din marii distribuitori de gaze salută finanțarea extinderii rețelelor din suprataxa ANRE de 2%

Oferta DZZD “IGB-2018” se ridică la 229,7 milioane de euro (fără TVA ), potrivit ICGB.

Ambele oferte îndeplinesc cerințele stabilite de ICGB și vor fi analizate înainte de desemnarea câștigătorului, prevăzută pentru prima parte a lunii mai.

Interconectorul, cu o lungime de 182 kilometri, va lega orașele Komotini (Grecia) și Stara Zagora (Bulgaria) și este menit să reducă dependența Bulgariei de gazele rusești.

Conducta va avea o capacitate inițială de 3 miliarde de metri cubi pe an, care ar putea crește până la 5 miliarde de metri cubi pe an, în funcție de cererea din piață și de capacitatea sistemelor de transport din țările vecine.

Proiectul, al cărui cost a fost estimat anterior la 145 milione de euro, beneficiază de finanțare europeană în valoare de 33 milioane de euro.

ICGB, societatea mixtă care se ocupă de dezvoltarea gazoductului, este deținută în proporție de 50% de compania bulgară cu capital de stat Bulgarian Energy Holding (BEH), restul acțiunilor revenind companiilor Depa (Grecia) și Edison (Italia).

viewscnt
Afla mai multe despre
interconector gaze bulgaria grecia
gazoduct
licitatie
oferte
icgb
j&p avax
dzzd igb-2018
gaze naturale
constructie