Gigantul petrolier britanic BP și-a majorat dividendele și a suplimentat răscumpărările de acțiuni, după triplarea profitului în trimestrul al doilea

Gigantul petrolier britanic BP și-a majorat dividendele și a suplimentat răscumpărările de acțiuni, după triplarea profitului în trimestrul al doilea
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2022

Gigantul petrolier britanic BP și-a majorat dividendele și a suplimentat răscumpărările de acțiuni, după ce și-a triplat profitul în trimestrul al doilea datorită marjelor robuste de rafinare și tranzacțiilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania britanică în domeniul energiei a înregistrat un profitul net de 8,5 miliarde de dolari, comparativ cu un profit de 6,2 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului și de 2,8 miliarde de dolari pentru trimestrul al doilea din 2021, scrie News.ro.

Criza energetică: Nimeni nu vrea să vândă curent Metrorex CITEȘTE ȘI Criza energetică: Nimeni nu vrea să vândă curent Metrorex

Analiștii se așteptau ca BP să raporteze un profit de 6,3 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv.

BP a anunțat, de asemenea, o creștere cu 10% a plății sale trimestriale de dividende către acționari, ridicându-l la 6,006 cenți pentru o acțiune ordinară.

Acțiunile BP au crescut cu 4% în urma informațiilor, înregistrând una dintre cele mai bune performanțe între titlurile înscrise în indicele paneuropean Stoxx 600.

Prețul acțiunilor BP a crescut cu peste 23% în acest an.

Rezultatele BP subliniază încă o dată contrastul puternic dintre profitul marilor companii din industria petrolului și cei care se confruntă cu o criză în creștere a costului vieții.

Cele mai mari companii de petrol și gaze din lume au doborât recordurile de profit în ultimele luni, după o creștere a prețurilor mărfurilor, determinată de invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru multe firme de combustibili fosili, prioritatea imediată pare să fie returnarea numerarului acționarilor prin intermediul programelor de răscumpărare.

Săptămâna trecută, rivalul britanic al BP, Shell, a raportat rezultate record în trimestrul al doilea, de 11,5 miliarde de dolari, și a anunțat un program de răscumpărare de acțiuni de 6 miliarde de dolari, în timp ce proprietarul British Gas, Centrica, și-a restabilit dividendele după o creștere masivă a profiturilor din prima jumătate a anului.

Organizațiile de mediu și grupurile sindicale au condamnat profiturile în creștere ale așa-numitelor companii Big Oil și au cerut, de exemplu, guvernului Marii Britanii să impună măsuri semnificative pentru a reduce costurile majorării facturilor la energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bp
dividende