Gospodăriile și întreprinderile din Marea Britanie, plătite pentru a folosi mai puțină energie electrică

Gospodăriile și întreprinderile din Marea Britanie, plătite pentru a folosi mai puțină energie electrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2023

Gospodăriile și întreprinderile din Marea Britanie vor fi plătite pentru a diminua consumul de energie electrică între orele 17.00 și 18.00, luni. Fiindcă temperaturile scad brusc, operatorul sistemului de electricitate vrea să reducă presiunea asupra rețelei prin reducerea consumului, relatează The Guardian.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Inițiativa, care până în prezent a fost utilizată ca test, va avea loc în Marea Britanie în timpul vârfului de cerere de energie de la începutul serii, scrie Adevarul.

Mai puțin de o treime din companiile de la cota pieței reglementate de la BVB ating criterii ridicate de comunicare. Un sfert din emitenți au interacțiune la cota de avarie cu investitorii CITEȘTE ȘI Mai puțin de o treime din companiile de la cota pieței reglementate de la BVB ating criterii ridicate de comunicare. Un sfert din emitenți au interacțiune la cota de avarie cu investitorii

Persoanele care s-au înscris în program beneficiază de reduceri atunci când evită să consume energie electrică. Sistemul este deschis pentru întreprinderile și gospodăriile care dispun de un contor inteligent și al căror furnizor este una dintre cele 26 de firme care au aderat la acest serviciu. Peste 1 milion de gospodării și întreprinderi s-au înscris pentru a participa, iar majoritatea furnizorilor au închis programul pentru noi participanți. 

Printre furnizorii casnici se numără British Gas, E.ON, Octopus Energy și EDF.

Cu ajutorul contorului inteligent firmele de energie monitorizează consumul la fiecare 30 de minute. Companiile vor anunța gospodăriile cu 24 de ore înainte că urmează o „sesiune de economisire" și vor solicita clienților să își reducă consumul cu minimum 30%. Cu cât diminuarea consumului de energie este mai mare, cu atât mai mare este reducerea care se aplică la factură.

De asemenea, consumatorii vor utiliza posibil diferite metode pentru a economisi energie în această perioadă. Consumul de energie electrică al unei gospodării va fi comparat cu consumul normal pentru acea perioadă a zilei și va primi circa 3 lire sterline pentru fiecare kilowatt/oră economisit.

Acest sistem, menit să reducă cererea de energie electrică, a fost supus testelor pentru prima dată, la începutul anului trecut, de Octopus Energy printr-un proiect pilot cu circa 100.000 de clienți.

Mai multe sesiuni au avut loc înainte. Unii consumatori au afirmat că au economist doar câțiva bănuți, în vreme ce alții au fost mai entuziasmați. 

Umoristul John Robins a afirmat că a stat în întuneric, lăsând doar wi-fi-ul și frigiderul pornit.

„Probabil că am mers un pic prea departe", a declarat Robins. Comediantul a precizat că furnizorul său, Octopus, a acordat puncte de loialitate pentru cei care au consumat puțină energie.

„Am economisit 93% din energia pe care o consumam de obicei”, a mai adăugat umoristul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
energie