Grigorescu: Trei admistratori numiți săptămâna trecută la SAPE și CE Oltenia s-au retras, îmi ridică semne de întrebare

Grigorescu: Trei admistratori numiți săptămâna trecută la SAPE și CE Oltenia s-au retras, îmi ridică semne de întrebare
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2016

Trei candidați numiți săptămâna trecută în consiliul de supraveghere al Complexului Energetic Oltenia și în consiliul de administrație al Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) s-au retras marți din funcție, a anunțat miercuri ministrul Energiei, Victor Grigorescu, care are semne de întrebare legate de aceste decizii. În plus, miercuri a demarat cea mai importantă recrutare din ultimii ani în sectorul energetic, pentru consiliul de supraveghere al Hidroelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Surse oficiale au declarat, pentru News.ro, că administratorii care s-au retras sunt Simona Fătu, Constantin Jujan și Mugur Popescu, scrie News.ro.

”Am recrutat la trei companii, Complexul Energetic Oltenia, SAPE, Oil Terminal. Am anunțat săptămâna trecută rezultatul recrutărilor, am făcut și AGA. Am avut ieri (marți, 20 septembrie, n.r.) trei retrageri de pe listă, ceea ce pentru mine a fost o mare surpriză. Sigur, 3 din 15, nu-mi dau seama dacă este mult sau este puțin, dar asta spune ceva despre nivelul de angajament”, a spus Grigorescu, la o conferință organizată de Forbes România.

Robert Ghelasi, Cornel Bobâlcă, Dan Codescu, Florin Marin, Simona Fătu și Constantin Jujan au fost selectați membri pentru consiliul de supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

De asemenea, consiliul de administrație al SAPE, recrutat în baza Ordonanței de Urgență 109/2011, a managementului profesionist, era format din Crăița Bucheru, Dan Agrișan, Marius Mitruș, Mugur Popescu și Daniela Lulache.

La Oil Terminal, administratorii nu au fost încă anunțați.

VIDEO Speriați de concurență, taximetriștii din București au gândit un plan prin care să îi elimine de pe piață pe șoferii Uber CITEȘTE ȘI VIDEO Speriați de concurență, taximetriștii din București au gândit un plan prin care să îi elimine de pe piață pe șoferii Uber

Selecția a fost realizată de o asociere formată din Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants și George Butunoiu Group.

Ministrul Energiei a precizat că de pe listele pe care le are o să fie numite alte persoane în locul celor care s-au retras.

”Oamenii se înscriu pe liste, mai sunt și recrutați, ca după aceea să se retragă. M-am mirat când am trei oameni care se retrag în aceeași zi. Îmi ridică și mie niște semne de întrebare. Efectiv este o chestie de seriozitate”, a spus Grigorescu.

Întrebat dacă a vorbit cu cei care s-au retras, ministrul Energiei a spus că va face o analiză.

”Avem un recrutatior extern, o firmă reputabilă, are și o responsabilitate. Nu e o chestiune făcută în interiorul ministerului. Dacă stiu că pe liste avem oameni care de fapt nu vor să vină cu adevărat chiar am o problemă”,  a menționat Grigorescu.

Ministrul consideră aceste retrageri ”o dezamăgire personală”, în condițiile în care nu a fost anunțat din timp de intenția persoanelor în cauză.

”Vii și spui, domnule, nu mă mai interesează, mi-am găsit alt job, alte obligații. Când cineva se retrage la o săptămână după ce noi am anunțat AGA, asta ridică un semn de intrebare. Dar fiecare are motivele lui”, a precizat Grigorescu.

Ministrul Energiei afirmă că este nevoie de un angajament puternic al sectorului privat, pentru a se implica în restructurarea companiilor de stat, acesta fiind un lucru pe care și sectorul privat l-a cerut de la stat.

Ministrul a anunțat că a început și cel mai important proces de selcție al anului, la Hidroelectrica.

”Astăzi (miercuri, 21 septembrie, n.r.) am dat drumul poate la cea mai importantă recrutare din ultimii ani în sectorul energetic, la Hidroelectrica. Îmi doresc foarte tare ca la Hidroelectrica să avem o competiție acerbă pentru consiliul de supraveghere”, a mai spus Grigorescu.

Ministrul speră ca, pentru Hidroelectrica, să se înscrie pe lista de candidați ”ce are mai bun de dat businessul românesc în materie de competențe”.

viewscnt
Afla mai multe despre
complex energetic oltenia
victor grigorescu
sape