Dan Cătălin Stancu, fost director în cadrul E.ON România, numit director general al Electrica

Dan Cătălin Stancu, fost director în cadrul E.ON România, numit director general al Electrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2016

Consiliul de Administrație al companiei Electrica SA, care deține trei dintre cele opt distribuții regionale de energie electrică, l-a desemnat pe Dan Cătălin Stancu, în vârstă de 53 de ani, în funcția de director general al companiei, pe care urmează să o preia în 24 octombrie, a anunțat marți societatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stancu îi succede în funcție Iulianei Andronache, director financiar, care a asigurat interimatul, începând cu luna martie a acestui an, scrie News.ro.

„Alegerea noului director general al companiei s-a făcut în urma unui proces de selecție riguros, desfășurat după cele mai bune practici”, a declarat președintele consiliului de administrație al Electrica SA, Cristian Bușu.

El susține că experiența lui Stancu este foarte importantă, “mai ales într-o astfel de perioadă plină de provocări”.

Dan Cătălin Stancu are o experiență de peste 26 de ani în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, dintre care peste 19 ani în cadrul Electrica, între 1990 și 2009, perioadă în care a ocupat mai multe funcții de conducere, inclusiv cea de director de afaceri corporative și privatizare.

De asemenea, de-a lungul timpului, a fost membru în consiliile de administrație ale Electrica Muntenia Nord, Electrica Distribuție Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord, E.ON Moldova și CEZ Oltenia.

Indicele Robor la 3 luni, de care depind dobânzile la creditele în lei, a coborât la un nivel minim istoric de 0,70% CITEȘTE ȘI Indicele Robor la 3 luni, de care depind dobânzile la creditele în lei, a coborât la un nivel minim istoric de 0,70%

Începând din anul 2009, Stancu a activat la E.ON România, unde a ocupat poziția de director de strategie și dezvoltare corporativă, precum și de membru în consiliile de administrație ale E.ON Distribuție România și E.ON Renewable.

Electrica, companie care deține trei din cele opt distribuții regionale de electricitate din România, a fost privatizată pe bursă în 2014. Statul mai deține deține, prin Ministerul Energiei, 48,8% din acțiunile companiei, fiind cel mai mare acționar.

Electrica are o valoare de piață de 4,7 miliarde de lei, echivalent cu 1,06 miliarde euro, calculată la prețul de închidere al ședinței de luni, de 13,58 lei/acțiune.

În luna martie, Ioan Roșca, directorul general al companiei Electrica, a fost revocat din funcție de către consiliul de administrație al societății și înlocuit cu fostul director financiar, Iuliana Andronache, care îndeplinește funcția de director general interimar până la preluarea funcției de către noul șef al companiei.

În 14 decembrie 2015, acționarii Electrica au numit un nou consiliu de administrație al companiei, format din șapte membri.

Electrica are peste 3,6 milioane de clienți și aproximativ 10.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
e.on romania
dan catalin stancu