Grupul Electrica anunță investiții de 750,5 milioane lei în acest an

Grupul Electrica anunță investiții de 750,5 milioane lei în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2022

Grupul Electrica și-a planificat investiții de 750,5 milioane lei în acest an, cea mai mare parte în sectorul de distribuție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În cadrul sedintei din data de 15 aprilie 2022, Consiliul de Administratie al Electrica a aprobat valoarea consolidată a Planului de Investitii (CAPEX) al Grupului pentru anul 2022, în sumă totală de 750,5 milioane lei. Din această valoare: 689 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2022 al filialei de distribuție Distribuție Energie Electrica Romania în ceea ce privește investițiile (partea financiară a planului individual de investiții); 47,2 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2022 al Electrica Furnizare în ceea ce privește investițiile (partea financiară a planului individual de investiții); 3,6 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2022 al Electrica Serv în ceea ce privește investițiile (partea financiară a planului individual de investiții)”, arată un anunț al grupului, preluat de news.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

În februarie, grupul de furnizare, distribuție și producție de energie electrică listat la Bursă Electrica SA, unde cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni, și care a raportat pierderi masive, de peste jumătate de miliard de lei, pe anul 2021, a anunțat că vrea să împrumute de pe piețele financiare până la 900 milioane lei în 2 ani prin emisiuni de obligațiuni.

Principalele companii din grupul Electrica SA sunt Electrica Furnizare SA și Distribuție Energie Electrică România SA.

BCR a suplimentat cashul din bancomatele de la frontiera cu Ucraina. Refugiații au retras 600.000 de lei CITEȘTE ȘI BCR a suplimentat cashul din bancomatele de la frontiera cu Ucraina. Refugiații au retras 600.000 de lei

După cum a relatat Profit.ro, furnizorul Electrica Furnizare se vede obligat să contracteze anul acesta împrumuturi bancare suplimentare pe termen scurt pentru finanțarea activității curente în valoare de până la 1,5 miliarde lei, pentru care are nevoie de garanția companiei-mamă, întrucât suma menționată este mai mare decât valoarea contabilă totală a activelor Electrica Furnizare la 31 decembrie 2021, cifrată la sub 1,4 miliarde lei, iar grupul Electrica SA are rating corporativ de nivel BBB de la agenția Fitch Ratings, astfel că garanția sa este de natură să reducă costurile de finanțare ale subsidiarei de furnizare.

Motivele pentru care Electrica Furnizare are nevoie de credite suplimentare sunt scumpirea galopantă a energiei electrice pe piețele angro, de unde compania achiziționează curent pentru clienții săi finali, precum și criza de lichiditate generată de aplicarea măsurilor guvernamentale de plafonare a prețului și compensare a facturilor, care, potrivit estimărilor companiei, majorează termenul de încasare a facturilor de consum ale clienților cu cel puțin 45 de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa pierderi
electrica sa imprumuturi
electrica sa obligatiuni
scumpire energie