Guvernul de la Berlin se pregătește pentru o posibilă naționalizare a operațiunilor germane ale Rosneft

Guvernul de la Berlin se pregătește pentru o posibilă naționalizare a operațiunilor germane ale Rosneft
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2024

Guvernul de la Berlin se pregătește pentru o posibilă naționalizare a operațiunilor germane ale Rosneft, inclusiv participația grupului rus la rafinăria Schwedt, au declarat două surse guvernamentale, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Berlinul a plasat sub tutelă activele germane ale Rosneft, inclusiv pachetul de 54,17% din rafinăria Schwedt din Berlin, în septembrie 2022, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, scrie News.ro.

Tesla pregătește concedieri CITEȘTE ȘI Tesla pregătește concedieri

De atunci, a prelungit de două ori mandatul de tutelă, cel mai recent în septembrie 2023, și trebuie să ia o nouă decizie în martie, când expiră mandatul actual.

Ministerul Economiei se pregătește pentru o posibilă naționalizare, iar grupul Rosneft din Rusia a fost invitat la o audiere pe această temă, au spus sursele, menționând că nu a fost luată nicio decizie cu privire la adoptarea deciziei.

Guvernul federal speră de luni de zile că Rosneft își va vinde acțiunile din Schwedt pentru a asigura viitorul rafinăriei, a patra ca mărime din Germania.

Ministerul german al Economiei, care supraveghează tutela prin intermediul autorității germane de reglementare a rețelei, nu a comentat direct procesul.

”Suntem pe drumul cel bun cu Schwedt și vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a menține locurile de muncă și pentru a asigura aprovizionarea în estul Germaniei”, a declarat Michael Kellner, un oficial al Ministerului Economiei.

Rosneft nu a putut fi contactat imediat prin telefon în afara programului de lucru.

Publicația germană Handelsblatt a relatatt pentru prima dată despre aceste evoluții.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft
naționalizare