Hidroelectrica a redus prețul energiei pentru consumatorii casnici, dar nu cât vrea ministrul

Hidroelectrica a redus prețul energiei pentru consumatorii casnici, dar nu cât vrea ministrul

FOTO: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2020

Hidroelectrica a redus prețul din oferta pentru consumatorii casnici de la 255 de lei pe MWh, cât era până acum, la 239 de lei pe MWh.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta după ce compania a fost acuzată de ministrul de resort, Virgil Popescu, de faptul că ar putea furniza direct populației energie mult mai ieftină, ceea ce ar putea duce la scăderea tarifelor în toată piața, arată Agerpres.

Ministrul preciza că Hidroelectrica ar trebui să dea populației energie la prețul de 200 de lei pe MWh.

Anterior, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că este dezamăgit de companiile de stat Romgaz și Hidroelectrica pentru că nu intră pe piața de furnizare către clienții casnici și a avertizat că va lua măsuri în cazul în care nu se va schimba nimic în politica lor comercială.

"Sunt foarte dezamăgit de compania Romgaz, care este producător de gaze și nu a înțeles până acum că, dacă rămâne doar la stadiul de producător de gaze și vânzător agro de gaze, pierde piața. I-am avertizat în privat că nu e normal ca o companie a statului să vândă cu 90 de lei gazul către clientul casnic. E momentul să își revină să intre pe piața de furnizare pentru clienți casnici, pentru că, de cât să vând mai ieftin la un furnizor, care la rândul lui să vândă mai scump la un client casnic, mai bine încerc să vând eu la un preț. (...) Am gaz, am capacitate, am tot ce îmi trebuie și pot să vând la clientul casnic. Romgaz din păcate are o politică comercială foarte proastă și o afirm cu toată tăria. Lucrurile acestea nu pot să mai meargă așa Le-am spus de atâtea ori că e momentul să intre pe această piață de furnizare. Văd că au o reticență în a face acest lucru. Înseamnă că trebuie să facă niște schimbări acolo în politica lor comercială", a precizat Virgil Popescu.

DOCUMENT Noua centrală pe gaze de la Borzești poate fi dată în funcțiune în mai puțin de un an. Cât va costa, ce putere va avea și alte detalii din proiect CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noua centrală pe gaze de la Borzești poate fi dată în funcțiune în mai puțin de un an. Cât va costa, ce putere va avea și alte detalii din proiect

El susține că o situație similară este și la Hidroelectrica, companie care ar trebui să învețe din lecția liberalizării gazelor naturale, pentru că la 1 ianuarie 2021 se va întâmpla acest lucru și pe piața energiei electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
romgaz
hidroelectrica