Hidroelectrica furnizează aproape jumătate din energia țării

Hidroelectrica furnizează aproape jumătate din energia țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2018

Peste 45% din necesarul de electricitate al României este produs astăzi de Hidroelectrica, arată datele publicate pe site-ul operatorului de transport al energiei electrice Transelectrica. În condițiile unui consum de 9.604 MW, Hidroelectrica acoperea în această dimineață, în jurul orei 08.00, 4.380 MW, reprezentând 45,60% din necesar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Energia produsă de cărbuni ajunge la 22,78% din producție, energia nucleară produsă la Centrala de la Cernavodă ajunge la 14,6%,, hidrocarburile produc 13,91, iar eolienele 2,60%. 

Vârful producției s-a înregistrat ieri, la orele 2000, când Hidroelectrica a fost solicitată să intervină pentru echilibrarea sistemului energetic, asigurând 4.563 MW, aproape de maximul disponibil al zilei, dintr-un consum național de 9.908 MW. Energia livrată în rețea a fost de 80,7 GWh aceasta fiind a patra valoare din istoricul producției societății, al cărei maxim a fost de 83.9 GWh.

Vicepreședintele ExxonMobil a menționat de 3 ori gazele din Marea Neagră la ultima conferință cu analiștii. Cine se bate să le extragă CITEȘTE ȘI Vicepreședintele ExxonMobil a menționat de 3 ori gazele din Marea Neagră la ultima conferință cu analiștii. Cine se bate să le extragă

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național.

Hidroelectrica este, de asemenea, una dintre cele mai profitabile societăți, profitul brut al acesteia pentru anul 2017 fiind estimat la 1,6 mld. lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
energie
energie nucleara