Este oficial: OMV Petrom va sărbători Ziua Internațională a Muncii cu un nou șef la conducere, Christina Verchere

Este oficial: OMV Petrom va sărbători Ziua Internațională a Muncii cu un nou șef la conducere, Christina Verchere
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 19 mar 2018

Christina Verchere va prelua funcția de Președinte al Directoratului și Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom începând cu data de 1 mai 2018, a informat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Retragerea fostului CEO Mariana Gheorghe din cele două funcții și preluarea lor de Christina Verchere a fost aprobată de Consiliul de Supraveghere și anunțată pe 9 ianuarie 2018, însă nu era indicată data la urma să aibă loc transferul de funcții, ci numai un termen, “cel mai târziu începând cu data de 21 mai 2018”.

Prima zi de revenire a vremii geroase în România a sosit cu o surpriză: electricitatea a fost gratis pe piața spot din România CITEȘTE ȘI Prima zi de revenire a vremii geroase în România a sosit cu o surpriză: electricitatea a fost gratis pe piața spot din România

Consiliul de Supraveghere a aprobat astăzi și propunerea Directoratului privind distribuirea de dividende pentru anul financiar 2017 așa cum a fost anuntata în 21 Februarie 2018, respectiv un dividend brut de 0,02 lei/acțiune. Propunerea urmează a fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acționarilor convocata în data de 26 aprilie 2018. “Data de înregistrare propusă pentru identificarea acționarilor care vor beneficia de dividende este 25 mai 2018, "Ex-Date" propusă este 24 mai 2018, în timp ce Data Plății propusă este 19 iunie 2018”, precizează un comunicat al OMV Petrom.

Ce-ar putea aduce nou numirea Christinei Verchere la conducerea OMV Petrom? Achiziții regionale, explorarea de resurse neconvenționale și investiții în infrastructură CITEȘTE ȘI Ce-ar putea aduce nou numirea Christinei Verchere la conducerea OMV Petrom? Achiziții regionale, explorarea de resurse neconvenționale și investiții în infrastructură

Propunerea de divident pentru 2017 este în creștere cu 33% față de cel acordat în anul precedent. Valoarea de 0,02 lei/acțiune a dividendului propus echivalează cu o rată de redistribuire a profitului net de 45%. Raportat la ultimul preț de piață de 0,3080 lei/acțiune al celei mai importante companii petroliere românești, randamentul net al dividendului este de 5,26%. Anul trecut, OMV Petrom a acordat un dividend brut de 0,015 lei/acțiune, al cărui randament net a fost de 4,72%, reprezentând o rată de redistribuire a profitului net de 81,39%.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv. petrom
verchere
mariana gheorghe