Importurile chinezești de petrol rusesc, la cel mai ridicat nivel de la invazia din Ucraina

Importurile chinezești de petrol rusesc, la cel mai ridicat nivel de la invazia din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

În luna mai, importurile de petrol rusesc din China au atins cel mai ridicat nivel de la invadarea Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie 2022, potrivit cifrelor oficiale publicate de vămile chineze, transmite Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Luna trecută, gigantul asiatic a cumpărat aproximativ 9,71 milioane de tone de petrol din Rusia. Acest volum a fost aproape dublu față de cel din februarie 2022, când China a cumpărat 5,4 milioane de tone de petrol rusesc. În luna următoare, Beijingul a importat 6,3 milioane de tone de petrol de la vecinul său rus, într-o perioadă în care țările occidentale introduceau sancțiuni fără precedent împotriva Moscovei, arată G4Media.ro.

CONFIRMARE OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de investiție în Neptun Deep, care va transforma România în cel mai mare producător de gaze din UE CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de investiție în Neptun Deep, care va transforma România în cel mai mare producător de gaze din UE

În mai multe rânduri, puterile occidentale au avertizat Beijingul să nu îl sprijine pe președintele rus Vladimir Putin în niciun fel care ar permite Moscovei să atenueze impactul sancțiunilor. Rusia a fost evitată de țările occidentale de la începutul intervenției militare în Ucraina, iar acum caută noi piețe de desfacere pentru bunurile sale. China, ca și India, și-a crescut de atunci importurile de petrol rusesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
china
rusia