Mandatul CEO-ului OMV, prelungit cu 2 ani la o zi de la întâlnirea cu Ciolacu și cu o zi înaintea anunțării deciziei de investiție în Neptun Deep

Mandatul CEO-ului OMV, prelungit cu 2 ani la o zi de la întâlnirea cu Ciolacu și cu o zi înaintea anunțării deciziei de investiție în Neptun Deep

CEO-ul OMV, Alfred Stern s-a întâlnit luni cu premierul Marcel Ciolacu (Sursa: Guvernul României)

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 iun 2023

La numai o zi după ce s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu și cu zi înaintea anunțării deciziei finale de investiție în proiectul Neptun Deep, CEO-ul principalului acționar al OMV Petrom, Alfred Stern, a primit o veste bună: mandatul său de la șefia companiei austriece a fost prelungit pentru încă 2 ani, urmând a expira pe 31 august 2026.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important Chiar dacă este autorul noii strategii de concentrare pe chimie și petrochimie și de renunțare la activitatea de producție de hidrocarburi, Alfred Stern s-a declarat în repetate rânduri drept un adept al celui mai important proiect din zona offshore românească, Neptun Deep, în care OMV Petrom este operator și partener cu principalul său concurent de pe piața locală, Romgaz, companie deținută majoritar de statul român, Romgaz.

Mai este important În calitate de operator al proiectului, OMV Petrom, urmează a anunța miercuri, 21 iunie, decizia finală de investiție în proiectul Neptun Deep, potrivit unor surse Profit.ro.

Transelectrica și-a impus punctul de vedere: AGA a aprobat distribuirea ca dividende doar a 10% din profitul net, după ce inițial respinsese propunerea CITEȘTE ȘI Transelectrica și-a impus punctul de vedere: AGA a aprobat distribuirea ca dividende doar a 10% din profitul net, după ce inițial respinsese propunerea

Marți, 20 iunie Consiliul de Supraveghere al OMV, l-a reconfirmat pe Alfred Stern în funcția de Președinte al Comitetului Executiv și CEO al OMV, acesta acceptând prelungirea mandatului cu 2 ani, până pe 31 august 2026.

„În ultimii doi ani, OMV a gestionat excelent provocările în circumstanțe externe dificile. Acum, este vorba despre continuarea implementării transformării acesteia, care a început deja în cadrul Strategiei 2030. Alfred Stern este cel mai bine poziționat pentru acest demers dat fiind profilul său de competență și expertiza internațională. Consiliul de Supraveghere și-a exprimat încrederea în Alfred Stern prin prelungirea de astăzi a mandatului său. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu el”, a declarat Lutz Feldmann, noul președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV.

Și Feldman, la rândul său, de-abia și-a preluat funcția, înlocuindu-l pe Mark Garrett, adept și el al continuării investiției în Neptun Deep, care a demisionat.

Cu toată preferința sa pentru petrochimie, se pare însă că activitatea de producție a Petrom, cel puțin cea offshore, pare a fi susținută și de Alfred Stern.

Țările Uniunii Europene nu au reușit să cadă de acord asupra reformelor în energie, după dezacorduri privind subvențiile pentru centralele pe cărbune CITEȘTE ȘI Țările Uniunii Europene nu au reușit să cadă de acord asupra reformelor în energie, după dezacorduri privind subvențiile pentru centralele pe cărbune

"Vom continua să investim masiv în petrol și gaze până în 2030 și dezvoltăm cinci noi facilități de producție de gaze, de exemplu în Norvegia și în Marea Neagră, proiectul Neptun", a spus Alfred Stern. "Dintr-un total de 3,5 miliarde de euro pe an, investim 1,6 miliarde de euro în explorare și producție", declara în luna mai 2022 Stern.

Ulterior, la finalul lunii octombrie 2022, Stern a ținut să precizeze că Neptun Deep a avansat pe lista de priorități a grupului austriac.

“Într-adevăr, actuala criză ne-a pus pe gânduri și am făcut câteva modificări, ajustări. Deja în strategia noastră proiectul Neptun Deep din Marea Neagră era unul important. Însă, așa cum vă puteți imagina, el s-a mutat pe o poziție și mai avansată pe lista noastră de priorități în acest moment”, afirma CEO-ul OMV.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
feldman
stern
strategie
neptun deep
mandat
prelungire