Prețurile petrolului au scăzut cu circa 2%, din cauza incertitudinilor privind cererea din China

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 2%, din cauza incertitudinilor privind cererea din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

Prețurile petrolului au scăzut marți cu aproximativ 2%, în cadrul unor tranzacții agitate, din cauza previziunilor privind creșterea mai lentă a cererii de petrol în China, al doilea mare consumator de petrol din lume, și dezamăgirea față de dimensiunea reducerilor dobânzilor cheie din China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru petrolul Brent, cu livrarea în august, au scăzut cu 1,11 dolari, sau cu 1,5%, până la 74,98 dolari pe baril, scrie News.ro.

CONFIRMARE Nova Poshta, cel mai mare operator poștal privat din Ucraina, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Nova Poshta, cel mai mare operator poștal privat din Ucraina, intră în România

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iulie a scăzut cu 1,66 dolari, sau cu 2,3%, la 70,12 dolari pe baril, în ultima sa zi de tranzacționare. Contractul WTI mai activ cu livrare în august, a scăzut cu aproximativ 2,2%, la 70,31 dolari pe baril.

”Petrolul a blocat orice și tot ce are de-a face cu China. Săptămâna aceasta, traderii de energie văd că slăbiciunea petrolului a apărut din cauza eforturilor de stimulare dezamăgitoare”, a declarat Edward Moya, analist senior de piață la firma de date și analiză OANDA.

China și-a redus dobânzile de referință pentru împrumuturi (LPR) pentru prima dată în 10 luni, cu 0,10 puncte procentuale sub așteptările pentru creditele pe cinci ani.

Reducerea dobânzilor a urmat unor date economice recente care arată că sectoarele de comerț cu amănuntul și fabricile din China au probleme să mențină impulsul de la începutul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret