Încălzirea locuinței este o problema mai mare pentru bulgari, greci sau italieni decât pentru români

Încălzirea locuinței este o problema mai mare pentru bulgari, greci sau italieni decât pentru români
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2021

Un sondaj efectuat la nivelul Uniunii Europene în 2020 a concluzionat că 8,2% dintre locuitorii Uniunii Europene nu își permit să își încălzească în mod suficient locuința, procent în creștere față de nivelul de 7% din 2018, arată datele publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea din 2020 vine însă după mai mulți ani de scădere constantă a ponderii celor care susțin că nu își permit să își încălzească în mod suficient locuința, pondere care a atins un vârf de 11% în anul 2012, scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

În rândul statelor membre, situația variază foarte mult, în condițiile în care, în Bulgaria, 27% dintre locuitori au declarat că nu își permit să își încălzească în mod suficient locuința, în timp ce în Austria, Finlanda, Cehia și Țările de Jos doar aproximativ 2% dintre respondenți au susținut același lucru.

În România, 10% dintre locuitori au declarat că nu își permit să își încălzească în mod suficient locuința, un procent mai mic decât în Italia (11,1%), Portugalia și Grecia (ambele cu 17%) sau Cipru (21%). Aproape de România este Germania, unde 9% dintre locuitori au declarat că nu își permit să își încălzească în mod suficient locuința.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

La fel ca și în UE, în România procentul celor care declară că nu își permit să își încălzească în mod suficient locuința a crescut în 2020 comparativ cu 2018, dar a scăzut constant în ultimii ani, de la 33,3% în anul 2007 până la 11,3% în anul 2017, pentru a ajunge la 9,6% în 2018. 

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinta
incalzire