Iranul a îndeplinit condițiile tratatului nuclear cu SUA, arată un raport al ONU

Iranul a îndeplinit condițiile tratatului nuclear cu SUA, arată un raport al ONU
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2018

Iranul a continuat să implementeze restricțiile nucleare stabilite în acordul nuclear semnat în 2015 cu comunitatea internațională, deși Statele Unite au reimpus sancțiuni împotriva Teheranului, se arată într-un raport al Agenției Internaționale a Energiei Atomice a ONU, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Iranul și-a menținut la niveluri scăzute depozitele de uraniu, precum și nivelul de rafinare al uraniului, încadrându-se în limite stabilite de acordul din 2015. Mai multe dintre principalele elemente ale acordului au fost inspectate chiar înainte de reimpunerea sancțiunilor din partea SUA pe 5 noiembrie, scrie News.ro.

„Nu există nimic care să indice că atitudinea Iranului s-a schimbat de pe 5 noiembrie”, a declarat un diplomat important. Rezervele Iranului de uraniu au rămas sub limita de 202,8 kg, fiind vorba despre 149,4 kg.

Legenda benzii desenate americane Stan Lee, fiul unor imigranți români, creatorul Spider-Man, X-Men și Hulk, a murit CITEȘTE ȘI Legenda benzii desenate americane Stan Lee, fiul unor imigranți români, creatorul Spider-Man, X-Men și Hulk, a murit

Administrația Trump a reinstituit toate sancțiunile eliminate prin acordul nuclear din 2015, care vizau atât Iranul, cât și țările care aveau relații comerciale cu această țară. Sancțiunile vizează exporturile de petrol, transportul și băncile, sectoare esențiale ale economiei iraniene. Washingtonul a reimpus sancțiunile după ce Trump a retras SUA în mai dintr-un acord semnat în 2015 care a avut ca scop limitarea capacităților nucleare ale Iranului. Din acordul din 2015 mai fac parte Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia și China, ele respectând în continuare tratatul și informând că vor crea o nouă metodă de plată pentru a continua comerțul cu Iranul și să evite sancțiunile Statelor Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
tratat nuclear
onu