Japonia va fi nevoită să arunce în Pacific apa radioactivă de la centrala nucleară Fukushima

Japonia va fi nevoită să arunce în Pacific apa radioactivă de la centrala nucleară Fukushima
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2019

Compania Tokyo Electric Power (Tepco) va fi nevoită să arunce în Oceanul Pacific apa radioactivă de la centrala nucleară distrusă de la Fukushima, a declarat marți ministrul japonez al Mediului, Yoshiaki Harada, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După ce centrala de la Fukushima a fost distrusă de un cutremur și un tsunami în 2011, compania Tepco a colectat în rezervoare peste 1 milion de tone de apă contaminată din conductele de răcire utilizate pentru prevenirea topirii miezului radioactiv, scrie News.ro.

Compania de utilități a anunțat că va rămâne fără spațiu de depozitare până în 2022.

ULTIMA ORĂ CEZ și-a scos la vânzare activele din România în Financial Times CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CEZ și-a scos la vânzare activele din România în Financial Times

”Singura opțiune va fi să aruncăm apa în ocean și să o diluăm. Guvernul va discuta acest lucru, dar doresc să ofer opinia mea”, a spus Yoshiaki Harada.

Guvernul așteaptă opinia unei comisii de experți, înainte de a lua o decizie finală.

Harada nu a spus ce cantitate de apă va trebui să fie aruncată în ocean.

Oficiali ai Tepco nu au fost disponibili pentru comentarii.

Aprobarea aruncării apei contaminate în mare ar putea să nemulțumească statele vecine, precum Coreea de Sud, care luna trecută l-au convocat pe un oficial al ambasadei japoneze pentru a explica cum va rezolva Japonia problema apei radioactive de la Fukushima.

Relațiile dintre Japonia și Coreea de Sud sunt deja tensionate din cauza unei dispute legată de acordarea de compensații coreenilor obligați să muncească în fabrici japoneze în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Centralele nucleare aflate pe coastele marine aruncă în mod obișnuit apă care conține tritium, un izotop al hidrogenului considerat a fi relativ inofensiv.

Tepco, care se confruntă și cu opoziția pescarilor locali, a recunoscut anul trecut că apa din rezervoarele sale conține și alte substanțe periculoase, pe lângă tritium.

viewscnt
Afla mai multe despre
tokyo electric power
fukushima