Kazahstanul va livra luna viitoare Germaniei petrol prin conducta Drujba

Kazahstanul va livra luna viitoare Germaniei petrol prin conducta Drujba
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2023

Kazahstanul va livra în martie Germaniei 100.000 tone de petrol prin conducta rusească Drujba (Prietenia), după ce sunt convenite toate condițiile juridice și comerciale între părți, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, relatează Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania KazMunayGas (KMG) din Kazahstan va furniza petrolul prin sistemul de conducte al firmei rusești Transneft către rafinăria germană Schwedt. Cea mai mare parte a petrolului va veni de la zăcământul Karachaganak al KMG, susțin sursele.

Pană de curent la Opera din Timișoara, la ceremonia de deschidere a programului Capitala Europeană a Culturii CITEȘTE ȘI Pană de curent la Opera din Timișoara, la ceremonia de deschidere a programului Capitala Europeană a Culturii

Acestea explică că petrolul va fi trimis către Rosneft Deutschland, firmă pusă sub tutela Autorității de reglementare din Germania. Rosneft încă deține o participație de 54,17% în Schwedt.

Conform unui proiect de lege, Germania vrea să schimbe legislația privind securitatea energetică pentru a permite vânzarea rapidă a participației Rosneft în Schwedt, fără ca înainte să fie necesară a naționalizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
embargo titei rusia
kazahstan titei
kazahstan livrari petrol germania
conducta drujba export titei