Profitul Oil Terminal s-a dublat anul trecut

Profitul Oil Terminal s-a dublat anul trecut
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 14 feb 2023

Profitul net al companiei de stat Oil Terminal, operatorul facilităților de încărcare-descărcare și depozitare de țiței și produse petroliere din portul Constanța, s-a dublat anul trecut, la 11,6 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare pe 2022 ale societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile totale ale Oil Terminal au avansat cu peste 43% și au depășit 309 milioane lei.

GRAFICE Băncile încep să ia de pe masă din dobânzile la depozite. Unele credite se scumpesc din nou CITEȘTE ȘI GRAFICE Băncile încep să ia de pe masă din dobânzile la depozite. Unele credite se scumpesc din nou

″Datoriile pe termen lung au înregistrat o creștere cu 36,3%, ca urmare a utilizării din creditele de investiții contractate cu BCR în anii 2020 și 2022, în vederea realizării obiectivelor de investiții planificate (respective modernizare rezervor T31S și construire rezervor capacitate 55.000 mc, situate în SP Sud), iar datoriile curente - o creștere cu 88,5% determinată, în principal, de majorarea datoriilor comerciale către furnizorii de bunuri, servicii și lucrări. Menționăm că, la 31.12.2022 societatea nu înregistrează datorii restante față de bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetul local, instituții financiar bancare, furnizori de investiții, furnizori pentru prestări de servicii și livrări de bunuri, salariați, alți terți″, se arată în documentul citat.

Oil Terminal mai raportează că și-a îndeplinit programul de investiții pe anul trecut, cifrat la peste 60 milioane lei, din care cheltuieli propriu-zise pentru investiții de 54,47 milioane lei și rambursări de rate aferente creditelor pentru investiții în sumă de 5,69 milioane lei.

Ford Craiova a contribuit cu peste 1 miliard de euro la afacerile Ford Otosan. Producția și vânzările uzinei se vor dubla în 2023 CITEȘTE ȘI Ford Craiova a contribuit cu peste 1 miliard de euro la afacerile Ford Otosan. Producția și vânzările uzinei se vor dubla în 2023

În primele 9 luni din 2022, cantitățile încărcate, descărcate și depozitate de Oil Terminal au crescut cu 32,2%, la peste 6,7 milioane de tone, cele de țiței, majorându-se cu 20%, iar cele de motorină - cu 72,3%. Principalii clienți au fost traderul elvețian Litasco al grupului rus Lukoil, OMV Petrom și Oscar Downstream.

România importă aproximativ o treime din motorina necesară acoperirii consumului intern. Pe lângă asta, Ucraina importă o parte din carburanți necesari consumului său intern, în special diesel, prin România.

ANAF a dat startul angajărilor cu peste 300 de posturi la regionala București și urmează recrutări de personal și în țară. Șeful ANAF anunța pe finalul anului trecut planuri pentru angajări record CITEȘTE ȘI ANAF a dat startul angajărilor cu peste 300 de posturi la regionala București și urmează recrutări de personal și în țară. Șeful ANAF anunța pe finalul anului trecut planuri pentru angajări record

În primăvara anului trecut, Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat majorarea cu 17% a tarifelor de descărcare, încărcare și depozitare a țițeiului, benzinei, motorinei și biodieselului în Portul Constanța.

Oil Terminal este controlată de stat prin Ministerul Energiei, cu aproape 60% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit oil terminal
importuri titei
importuri carburanti
importuri motorina