KMG International a înregistrat un avans de 60% al rezultatului operațional în primul semestru

KMG International a înregistrat un avans de 60% al rezultatului operațional în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2018

Grupul KMG International (KMGI), fostul Grup Rompetrol, a anunțat joi că a înregistrat în prima jumătate a acestui an un rezultat operațional EBITDA de 114,6 milioane de dolari, cu 60% peste cel atins în perioada similară a anului trecut, susținut în special de activitățile de rafinare și trading cu produse petroliere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rezultatul a fost obținut pe fondul unei creșteri cu 27% a cantităților de materii prime procesate și cu 80% a volumelor totale de produse comercializate în primul semestru, potrivit companiei.

”În același timp, rezultatul net, susținut și de programele interne de optimizare și reducere a costurilor, s-a ridicat la 30,6 milioane de dolari, față de un nivel de 5,2 milioane de dolari consemnat în perioada ianuarie-iunie 2017”, se arată în comunicat.

Cifra brută de afaceri a grupului, în primele șase luni, a fost de 6,67 miliarde dolari, o creștere de 65% față de aceeași perioadă a anului trecut, în linie cu evoluția prețurilor la materia primă și produsele petroliere, scrie News.ro.

GRAFICE Energia electrică angro s-a scumpit la aproape 100 euro/MWh, ajungând la un preț cu 28% mai mare decât anul trecut pe vremea asta. Care sunt cauzele CITEȘTE ȘI GRAFICE Energia electrică angro s-a scumpit la aproape 100 euro/MWh, ajungând la un preț cu 28% mai mare decât anul trecut pe vremea asta. Care sunt cauzele

”Contribuția grupului la bugetul României din 2007 și până în prezent se ridică la peste 15,8 miliarde de dolari. In primul semestru al anului, KMGI a virat peste 930 milioane de dolari către bugetul de stat”, se arată în comunicat.

Unitățile de producție ale grupului din România au prelucrat, în primul semestru, o cantitate totală de materie primă de 3,4 milioane tone (+27%), KMGI fiind cel mai mare rafinor intern (rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești) și unicul producător de polimeri, hexan sau bitum rutier, potrivit companiei.

”În acest context, Rompetrol Rafinare – operatorul unităților de procesare a consemnat o majorare semnificativă a rezultatului operațional și a celui net, până la un nivel de 85,8 milioane de dolari și respectiv, 2,8 milioane de dolari”, se arată în comunicat.

Petromidia Năvodari, nivel record al materiilor prime procesate

Cea mai mare unitate de profil din România – rafinăria Petromidia Năvodari, a reușit să obțină în primul semestru un nivel de 3,1 milioane de materii prime procesate, un record în istoria sa de aproape 40 de ani. Rafinăria Petromidia a obținut în prima jumătate a anului circa 2,42 milioane tone carburanți, din care peste 64% au fost carburanții diesel și cel special pentru aviație - jet.

În același timp, rafinăria Vega Ploiești a prelucrat o cantitate totală de circa 194.000 tone, în creștere cu 28% față de perioada similară din 2017. În luna mai, unitatea a consemnat un record istoric al materiilor procesate de 42.000 tone, precum și un record de 13 kt pentru producția de bitum.

Unitatea din Ploiești funcționează în sinergie cu rafinăria Petromidia, care îi asigură integral materiile prime/semifabricate necesare obținerii de produse speciale cu o valoare adaugată ridicată (bitum, solvenți, hexan). Gradul de utilizare a capacității de prelucrare în primul semestru s-a majorat cu 28% în cazul rafinăriei Petromidia (98,45%), respectiv cu peste 25% pentru Vega (117,53%).

Avans de 5% pe zona de retail

Totodată, în prima jumătate a anului, cererea internă și regională de carburanți a fost afectată atât de condițiile meteo severe din primul trimestru, cât și de cele economice generale (impactul evoluției interne și internaționale a prețurilor), potrivit companiei.

Grupul, prin diviziile de retail din România, Bulgaria, Moldova și Georgia, a obținut în primul semestru o creștere cu 5% a volumelor de carburanți comercializați, până la un nivel de aproximativ 1,5 milioane tone.

Subsidiara din România și-a majorat cu 12% a cantităților de carburanți comercializați (inclusiv gaz petrolier lichefiat) față de nivelul de 950.000 tone în primul semestru din 2017.

”Pe plan intern, vânzările totale de produse petroliere în prima jumatate a anului s-au ridicat la 1,4 milioane tone, cu circa 15% peste rezultatul obținut în perioada similară a anului trecut. Vânzările directe ale unităților de producție s-au majorat cu 37% până la un nivel de 372.000 tone, în contextul în care și divizia de petrochimie și-a imbunatatit în primul semestru din 2018 cu 26% cantitățile de polimeri livrați în România”, se arată în comunicat.

KMG International a continuat să își extindă rețeaua regională de distributie carburanți, ajungând la finele lunii iunie la un număr de 1.094 puncte (stații proprii, stații partener, stații expres, baze interne), în creștere cu 88 de unități față de iunie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
kmg international
rompetrol