Kremlinul a lăudat OPEC+ pentru decizia de reducere a producției de petrol

Kremlinul a lăudat OPEC+ pentru decizia de reducere a producției de petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2022

Kremlinul a lăudat decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol, pentru a contracara cu succes ”haosul” semănat de Statele Unite pe piețele globale de energie”, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol în pofida opoziției dure din SUA a înrăutățit și mai mult relațiile deja tensionate dintre Casa Albă a președintelui Joe Biden și familia regală a Arabiei Saudite, a informat sâmbătă Reuters.

Casa Albă a făcut un tur de forță pentru a preveni reducerea producției de petrol a OPEC+. Biden speră să împiedice creșterea din nou a prețurilor benzinei din SUA, înainte de alegerile intermediare, în care partidul său democrat se luptă să mențină controlul asupra Congresului SUA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că este foarte bine că o astfel de ”acțiune echilibrată, atentă și planificată a țărilor, care iau o poziție responsabilă în cadrul OPEC, se opune acțiunilor SUA”.

”Acest lucru cel puțin echilibrează haosul pe care îl provoacă americanii”, a spus Peskov, potrivit agențiilor de presă ruse.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol este ”inutilă și neînțeleaptă” pentru economia globală, a relatat Financial Times.

OMS emite alertă internațională cu privire la patru siropuri de tuse. Investigație în Gambia după decesul a 66 de copii CITEȘTE ȘI OMS emite alertă internațională cu privire la patru siropuri de tuse. Investigație în Gambia după decesul a 66 de copii

Peskov a spus că Statele Unite au început să-și piardă calmul din cauza deciziei OPEC și chiar încearcă să împingă volume suplimentare din rezervele sale pe piață.

"Ei încearcă să manipuleze cu rezervele lor de petrol, aruncând volume suplimentare pe piață. Un astfel de joc nu va duce la nimic bun", a spus Peskov.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec+
rusia
pret petrol