OPEC+ a decis o tăiere semnificativă a producției de petrol, în pofida presiunilor din partea SUA

OPEC+ a decis o tăiere semnificativă a producției de petrol, în pofida presiunilor din partea SUA
scris 5 oct 2022
OPEC și statele aliate cartelului au convenit miercuri reduceri drastice ale producției, încercând să stimuleze o revenire a prețurilor la țiței, în ciuda apelurilor SUA de a pompa mai mult pentru a ajuta economia globală.
 
OPEC și aliații din afara OPEC, un grup denumit OPEC+, au decis, la prima lor întâlnire față în față post-pandemie, să reducă producția cu 2 milioane de barili pe zi (bpd) începând cu luna noiembrie.
Băsescu a denunțat, în Parlamentul European, „câțiva premieri ai UE care s-au pus în slujba lui Putin”. Microfonul i-a fost tăiat CITEȘTE ȘI Băsescu a denunțat, în Parlamentul European, „câțiva premieri ai UE care s-au pus în slujba lui Putin”. Microfonul i-a fost tăiat
Este a doua reducere lunară consecutivă a producției grupului, după cea de 100.000 bpd adoptată luna trecută, și cea mai mare de la debutul pandemiei de Covid-19.

Participanții de pe piața energiei se așteptau ca OPEC+să impună reduceri de producție cuprinse între 500.000 de barili și 2 milioane de barili, noteză CNBC. Astfel, decizia a surprins majoritatea traderilor și analiștilor.
 
Cotațiile petrolului cresc cu circa 1,5%.
viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol
productie opec
decizie opec+
intalnire opec
reuniune