Legea energiei electrice și a gazelor naturale, actualizată ultima dată în 2012, va fi modificată

Legea energiei electrice și a gazelor naturale, actualizată ultima dată în 2012, va fi modificată
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2016

Legea 123 a energiei electrice și a gazelor naturale, actualizată ultima dată în septembrie 2012, va fi modificată, un proiect în acest sens urmând să fie promovat în Guvern în perioada următoare, iar una dintre principalele noutăți privește definirea consumatorului vulnerabil, care trebuie protejat, a declarat luni, pentru News.ro, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am lansat în dezbatere publică și urmează să promovăm, în perioada următoare în Guvern, un proiect de modificare a Legii 123, care are trei mari paliere: partea de definire a consumatorului protejat, reglementarea drepturilor și obligaților concesionarului, precum și un alt mare palier de măsuri care ar trebui adoptate în cazul unor situații de urgență", a spus Grigorescu, care va oferi mai multe detalii marți, 7 iunie, la conferința ”In the News. Energy”, organizată de către agenția de presă News.ro.

Ministrul consideră că România trebuie să aibă o piață en-gros a gazelor naturale mult mai transparentă, iar resursele proprii ale țării constituie un avantaj ce trebuie folosit în scopul creării unei piețe competitive.

Bulgaria și România vor construi o conductă de rezervă pentru transportul de gaze naturale, pe sub Dunăre CITEȘTE ȘI Bulgaria și România vor construi o conductă de rezervă pentru transportul de gaze naturale, pe sub Dunăre

"Ar fi păcat ca România să nu poată să își folosească avantajul acesta, al existenței resurselor proprii, pentru a construi o piață competitivă. Până la urmă, o piață transparentă, predictibilă ar trebui să se coreleze și cu tot ce se întâmplă la nivel european. Ce facem cu producătorii noștri, cum le susținem competitivitatea - în zona asta nu ar strica mai mult efort de a explica ce este necesar și ce avem de făcut", a mai spus Grigorescu.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, va participa la conferința ”In the News. Energy”, organizată de către agenția de presă News.ro pe 7 iunie, la Hotel Sheraton, sala Arizona&Colorado, de la ora 9.30.

Aceasta este prima conferință organizată de către News.ro și deschide seria unor evenimente pe teme de actualitate din diverse domenii, pe care redacția agenției de presă le propune factorilor de decizie din instituții și corporații, consultanților și avocaților, precum și publicului interesat să fie la curent cu evoluția evenimentelor din jurul nostru.

La conferința "In the News. Energy" vor lua parte, alături de ministrul Victor Grigorescu, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, precum și directori și președinți ai principalilor jucători din domeniul energiei.

Anul trecut au fost descoperite cele mai puține zăcăminte de petrol începând cu 1952 CITEȘTE ȘI Anul trecut au fost descoperite cele mai puține zăcăminte de petrol începând cu 1952

Ei vor dezbate teme precum strategia energetică a României (stadiul elaborării și foaia de parcurs, principii și complementaritate cu Uniunea Energetică Europeană), strategiile de dezvoltare ale companiilor din domeniul energetic, efectele legislației în vigoare asupra pieței de profil, prețul energiei, investiții în domeniu, liberalizarea pieței de energie, alternative la sursele convenționale, scăderea prețului petrolului și influența asupra companiilor, taxele pe carburanți și influența lor asupra vânzărilor, planuri de finanțare în industrie.

De asemenea, vorbitorii vor răspunde întrebărilor din partea audienței – peste 150 de reprezentanți din rândul autorităților de rang înalt, reprezentanți ai BVB, OPCOM, reprezentanți ai organismelor de reglementare în domeniul energiei, gazului și petrolului, directori tehnici, de achiziții și de strategie și dezvoltare, reprezentanți din cadrul primăriilor, analiști, ONG-uri, cercetători, avocați, consultanți, investitori, bancheri.

viewscnt
Afla mai multe despre
grigorescu
legea energiei