Libanul a rămas fără energie electrică la nivel național din cauza lipsei de carburanți

Libanul a rămas fără energie electrică la nivel național din cauza lipsei de carburanți
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2021

Libanul a rămas fără energie electrică, sâmbătă, după ce principalele două centrale energetice au rămas fără carburanți, a anunțat compania națională de electricitate. Nu se știe când va fi reluată alimentarea cu energie electrică, transmite France 24.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE ora 19:52 Electricitatea a revenit abia duminică seara.

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Țara mediteraneană trece prin cea mai gravă criză economică după anii 1850, iar în ultimele luni a avut probleme să importe suficientă păcură pentru centralele sale energetice, scrie News.ro.

Poșta Română va citi contoarele pentru E-Distribuție Muntenia S.A. CITEȘTE ȘI Poșta Română va citi contoarele pentru E-Distribuție Muntenia S.A.

În majoritatea țării electricitatea este disponibilă de obicei  doar o oră pe zi, în condițiile opririi prin rotație a furnizării de energie, în timp ce carburanții necesari pentru generatoarele de urgență sunt și ei în cantitate limitată.

După ce centrala Deir Ammar a fost nevoită să nu mai producă electricitate vineri dimineață, din cauza epuizării rezervelor de păcură, centrala Zahrani și-a încetat activitatea în după-amiaza zilei de sâmbătă, din același motiv”, a anunțat Electricite du Liban într-un comunicat.

Acest fapt a dus la prăbușirea în totalitate a rețelei, fără posibilitatea de reluare a livrărilor de energie”, a arătat compania.

Aceasta este a doua pană completă de electricitate raportată de EDP de la începutul acestei luni, după un incident similar produs sâmbăta trecută.

O sursă a Ministerului Energiei a declarat pentru AFP că se face tot posibilul ”pentru a găsi o soluție de ieșire din această situație și asigurarea carburanților”.

EDL a arătat că sâmbătă seara este așteptat un transport de păcură, care va fi descărcat la începutul săptămânii viitoare.

Reluarea furnizării de electricitate este una dintre multele sarcini dificile cu care se confruntă guvernul libanez, format luna trecută după 13 luni de conflicte politice.

Mai multe măsuri au fost luate într-o încercare disperată de a menține furnizarea de energie electrică.

Libanul a ajuns la un acord pentru a aduce electricitate din Iordania și benzină din Egipt, via Siria, în timp ce mișcarea șiită Hezbollah a început separat livrări de hidrocarburi din Iran.

Statul aduce o cantitate de păcură în schimbul unor servicii medicale, într-un acord cu Irakul.

viewscnt
Afla mai multe despre
liban. carburanți
energie electrică