Marea Britanie lucrează la modalități de sprijinire a industriilor mari consumatoare de energie care sunt afectate de creșterea prețurilor gazelor naturale

Marea Britanie lucrează la modalități de sprijinire a industriilor mari consumatoare de energie care sunt afectate de creșterea prețurilor gazelor naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2021

Marea Britanie lucrează la modalități de sprijinire a industriilor mari consumatoare de energie care sunt afectate de creșterea prețurilor gazelor naturale, a declarat ministrul pentru Afaceri, Kwasi Kwarteng, care a descris situația ca fiind critică, refuzând însă să spună măsurile analizare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Producătorii de oțel, sticlă, ceramică și hârtie și alte sectoare au declarat că ar putea fi obligați să oprească producția, cu excepția cazului în care guvernul va face ceva în legătură cu prețurile energiei, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Premieră îngrijorătoare: Ministerul Energiei vrea să secretizeze date esențiale despre securitatea sistemului energetic la iarnă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Premieră îngrijorătoare: Ministerul Energiei vrea să secretizeze date esențiale despre securitatea sistemului energetic la iarnă

”Este în mod clar o situație critică”, a declarat Kwarteng pentru BBC, când a fost întrebat despre posibile închideri de fabricii.

Într-un interviu separat acordat Sky News, el a spus: ”Avem prețuri foarte, foarte mari la gaze, prețuri foarte mari la electricitate, avem deja sprijin pentru industrii și căutăm modalități prin care putem ajuta industria”.

Kwarteng a mai spus că lucrează cu ministrul de Finanțe Rishi Sunak în această privință.

Cu toate acestea, o sursă a Trezoreriei a negat existența unor astfel de discuții, alimentând criticile din partea Partidului Laburist de opoziție cu privire la răspunsul guvernului.

"Cele două departamente guvernamentale cheie responsabile de criza actuală a costului vieții au petrecut această dimineață contrazicându-se dacă au fost sau nu discuții între ele ... Avem nevoie de răspunsuri urgente cu privire la cine anume organizează spectacolul", a declarat Spuse Phillipson, parlamentar laburist și purtătorul de cuvânt al partidului pe teme financiare.

Trecerea școlilor în sistemul online generează probleme de transfer al datelor personale - Decalex CITEȘTE ȘI Trecerea școlilor în sistemul online generează probleme de transfer al datelor personale - Decalex

Întrebat dacă ar putea exista un plafon al prețului energiei pentru utilizatorii industriali, așa cum există pentru consumatori, Kwarteng a declarat pentru Times Radio: ”Nu am vorbit despre asta. Nu ne ocupăm de salvare. Ceea ce ne ocupăm este să asigurăm securitatea aprovizionării și pe asta mă concentrez."

Prețurile angro ale gazelor au crescut anul ac

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
energie
gaze