Ministru saudit: OPEC+ lucrează împotriva incertitudinilor de pe piața petrolului

Ministru saudit: OPEC+ lucrează împotriva incertitudinilor de pe piața petrolului
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Ministrul Energiei al Arabiei Saudite, Prințul Abdulaziz bin Salman, a declarat duminică că cel mai recent acord al OPEC+ a implicat o reformă cuprinzătoare, dar că alianța lucrează și împotriva ”incertitudinilor și sentimentului” din cadrul pieței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”De aceea am avut acest acord. Dar, de asemenea, lucrăm împotriva a ceva numit incertitudini și sentimente”, a spus prințul Abdulaziz la conferința de afaceri arabo-chineză din capitala saudită Riad, când a fost întrebat ce este necesar pentru a obține stabilitatea pieței, scrie News.ro.

Miliardarul George Soros îi lasă fiului său cheile imperiului CITEȘTE ȘI Miliardarul George Soros îi lasă fiului său cheile imperiului

La cea mai recentă reuniune a OPEC+, încheiată pe 4 iunie, organizația nu au făcut nicio modificare la reducerile planificate de producție de petrol pentru acest an, în timp ce președinta coaliției, Arabia Saudită, a anunțat noi scăderi voluntare.

OPEC+ a ajuns la un acord cu privire la politica de producție după șapte ore de discuții și a decis să reducă producția țintă din 2024 cu încă 1,4 milioane de barili pe zi.

În cadrul acordului OPEC+, Arabia Saudită va reduce producția sa de petrol cu 1 milion de barili pe zi în iulie, în condițiile în care grupul se confruntă cu scăderea prețurilor petrolului și un excedent al ofertei.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol