Ministrul Economiei: Complexul Energetic Hunedoara se va diviza în două entități productive

Ministrul Economiei: Complexul Energetic Hunedoara se va diviza în două entități productive
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2020

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) se va diviza în două entități care vor include câte o termocentrală, din cele două pe care le are acum unitatea economică, procesul urmând să fie încheiat în luna septembrie, a anunțat joi, la Petroșani, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a arătat că administratorul judiciar al CEH a finalizat evaluarea activelor, iar acum se lucrează la separarea acestora. Prima societate rezultată din divizarea CEH va avea în componență termocentrala de la Paroșeni și minele Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan. Cea de-a doua entitate va fi formată din termocentrala de la Mintia, care se dorește să treacă fie în subordinea Consiliul Județean Hunedoara, fie a Consiliului Local Deva, pentru a fi exploatată separat, scrie Agerpres.

Facebook elimină o rețea de conturi din România care sprijineau campania lui Trump CITEȘTE ȘI Facebook elimină o rețea de conturi din România care sprijineau campania lui Trump

"Practic, din Complexul Energetic Hunedoara vor rezulta două entități - una se va duce către autoritățile locale, iar una va fi, în continuare, în patrimoniul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Mă aștept ca propunerea de separare să fie finalizată în august, ulterior, în septembrie, să finalizăm această problemă", a arătat ministrul Economiei.

CEH se află în procedură de insolvență din luna noiembrie 2019, fiind format din termocentralele Mintia și Paroșeni și minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic hunedoara
virgil popescu