Ministrul Energiei: Am depășit 40% procent de consumatori care au optat pentru piața liberalizată. Nu e suficient

Ministrul Energiei: Am depășit 40% procent de consumatori care au optat pentru piața liberalizată. Nu e suficient
scris 25 mai 2021

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că peste 40% dintre clienți au optat pentru piața liberalizată de energie, însă a apreciat că procentul nu este suficient. ”Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură”, a declarat Popescu.

”Am depășit 40% procent de consumatori care au optat pentru piața liberalizată. Nu e suficient, îi îndemn mai mult pe oameni să iasă din rutina de zi cu zi... Te complaci cu această idee: «las că mă duc mâine, las că mă duc mâine»... Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură. La începutul lui iulie va fi iar o mutare dintr-un loc în altul în căutarea unei oferte mai bune”, a declarat Virgil Popescu, luni seară, potrivit B1 TV.

\ CITEȘTE ȘI "Regele" suedez din Monaco al eolienelor românești se diversifică: pregătește două parcuri solare în Satu Mare, inclusiv pe terenuri agricole aparținând parohiilor greco-catolică și reformată

Ministrul a vorbit și desăre o posibilă creștere a prețului la energie.

”Indiferent ce spun unii colegi din ANRE, că piata trebuie să fie liberă (...) nu cred că trebuie să avem o piață sălbatică, în care fiecare face ce vrea”, a mai declarat ministrul.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un ordin care le permite clienților casnici ca, cel puțin până la data de 30 iunie 2021, să primească din partea furnizorului actual de energie cea mai bună ofertă, fără abonament, și vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 și prețul din oferta concurențială cu valoarea cea mai mică.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
piața liberalizata