Ministrul Energiei: Eu sunt convins că absolut toate companiile din România vor plăti acea taxă de solidaritate

Ministrul Energiei: Eu sunt convins că absolut toate companiile din România vor plăti acea taxă de solidaritate
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2023

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la Prima News că este convins că absolut toate companiile din România vor plăti acea taxă de solidaritate și că poate să înțeleagă că toate companiile doresc maximizarea profitului și nu doresc să plătească taxe, însă rolul statului este ca atunci când profiturile sunt extraordinare și sunt foarte mari, să taxeze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Eu sunt convins că absolut toate companiile din România, vorbesc de cele care au făcut profitul acela excesiv în anul 2022 și dacă vor face și în anul 2023 vor plăti acea taxă. Haideți să așteptăm luna iunie. Eu spun că toate companiile, sunt convins că vor plăti acea taxă”, a spus ministrul Energiei.

VIDEO CONFIRMARE OFICIALĂ UBS cumpără Credit Suisse. În urma fuziunii, acționarii băncii în dificultate vor primi doar 1 acțiune nouă pentru 22 de acțiuni deținute în prezent CITEȘTE ȘI VIDEO CONFIRMARE OFICIALĂ UBS cumpără Credit Suisse. În urma fuziunii, acționarii băncii în dificultate vor primi doar 1 acțiune nouă pentru 22 de acțiuni deținute în prezent

Despre o altă companie care a făcut solicitare de execeptare pentru plata taxei, Virgil Popescu a spus: ”Eu pot să înțeleg că toate companiile doresc maximizarea profitului și nu doresc să plătească taxe”, scrie News.ro.

”Ele trebuie să înțeleagă că rolul statului este ca atunci când profiturile sunt extraordinare și sunt foarte mari, să taxeze. Noi îi ascultăm, evident, dar ministerul Energiei nu poate face mult în acest subiect al taxării, dar din punctul meu de vedere este normal să se plătească taxa”, a mai comentat Virgil Popescu.

Ministrul a mai spus că are o relație foarte bună cu ministerul de Finanțe și nu este nicio disensiune între el și minister. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
taxă de solidaritate