Ministrul Energiei: Intrarea RADET în faliment și crearea unui nou serviciu, cea mai bună variantă

Ministrul Energiei: Intrarea RADET în faliment și crearea unui nou serviciu, cea mai bună variantă
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2015

Intrarea RADET în faliment și crearea de către Primărie a unui nou serviciu este cea mai bună variantă pentru cetățean, a declarat, luni, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, prezent la o conferință de specialitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sunt două variante. Vom vedea care e mai avantajoasă și pentru stat și pentru municipalitate. Părerea mea este că intrarea RADET în faliment și crearea de către Primărie a unui nou serviciu este cea mai bună variantă, o dată - pentru că Primăria nu are posibilitate, nici RADET, să recupereze toate acele penalități, evident nu pot asigura în acest moment un ritm al plăților. Trebuie crescut nivelul subvențiilor, iar din acest faliment ELCEN-ul ar obține din TVA-ul plătit la facturile neîncasate, 150 de milioane de euro s-ar returna, bani cu care ar putea să facă multe, inclusiv investiții în infrastructură", a spus Andrei Gerea.

În opinia ministrului, aceasta ar fi cea mai bună variantă și pentru că la nivelul consumatorului nu s-ar resimți, fiind doar o măsură administrativă, după ce ar exista un serviciu care să preia administrarea de la RADET.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și Asociația Regională a Reglementatorilor în domeniul Energiei (ERRA) organizează, în perioada 5 - 7 octombrie, la București, cea de a XIV-a ediție a Conferinței cu tema "Investiții și reglementare în domeniul energiei". 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
radet
andrei gerea