Consiliul Concurenței suspectează trucarea licitațiilor pentru contoarele electrice

Consiliul Concurenței suspectează trucarea licitațiilor pentru contoarele electrice
scris 3 oct 2015

Consiliul Concurenței a declanșat din oficiu o investigație pe piața contoarelor electrice și a echipamentelor conexe, suspectând o posibilă încălcare a regulilor naționale și comunitare de concurență de către firmele AEM SA, Electromagnetica, Elster Rometrics, Energobit și Landis+Gyr.

Investigația are ca obiect o posibilă trucare a licitațiilor organizate, în perioada 2011-2015, de Electrica, E.ON, Enel și CEZ pentru atribuirea contractelor de furnizare a contoarelor electrice și echipamentelor conexe de măsurare a energiei electrice în cadrul licitațiilor.

„Suspectăm că aceste companii s-au înțeles și și-au împărțit contractele, stabilind dinainte câștigătorii licitațiilor organizate de operatorii de distribuție de energie electrică” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile AEM S.A., Electromagnetica, Elster Rometrics, Energobit și Landis+Gyr, precum și la sediile operatorilor de distribuție a energiei electrice. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecții se află în analiza autorității de concurență.

Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial. Efectuarea acestor inspecții nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește vinovăția companiilor investigate și nici în ceea ce privește rezultatul final al investigației declanșate.

viewscnt
Afla mai multe despre
concurenta
investigatie
contoare
energie