Ministrul Mediului: Unii bucureșteni încă se încălzesc cu lemne și cu tot felul de materii, ca în anii 1700

Ministrul Mediului: Unii bucureșteni încă se încălzesc cu lemne și cu tot felul de materii, ca în anii 1700
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2020

Poluarea din Capitală este cauzată, în principal, de trafic și de încălzirea rezidențială, în condițiile în care există bucureșteni care încă ard lemne și tot felul de materii pentru a se încălzi, la fel ca în anii 1700, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, la Forumul Virtual de Energie Verde.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Principalele surse de poluare în Capitală sunt traficul, încălzirea rezidențială și din când în când arderi ilegale din proximitatea Bucureștiului. Așa cum am anunțat din prima zi, Ministerul Mediului va lua în serios aceste fenomene și voi fi un dușman declarat al arderilor ilegale. Acestea sunt mai ușor de stăpânit, te duci acolo, stingi incendiul și rezolvi problema. Dar, când vorbim de încălzirea rezidențială, aici va trebui împreună cu Guvernul și primarul general să avem o discuție, întrucât încălzirea rezidențială generează foarte multă poluare", a susținut Fechet, potrivit Agerpres.

Tranzacții în regenerabile cu nume \ CITEȘTE ȘI Tranzacții în regenerabile cu nume "old school" românești: olandezii care promiteau să-și "înverzească" țara cu vânt din România au vândut unui "guru" britanic ecologist, expert în statistică și pariuri sportive

El a arătat că unii bucureșteni încă folosesc lemnele pentru a se încălzi, la fel cum se proceda în urmă cu trei secole.

"Din păcate, dacă o să analizați clasamentul marilor capitale ale UE, Bucureștiul este printre puținele capitale sau poate singura unde încă există încălzire rezidențială cu lemne de foc, exact așa cum se întâmpla la 1700. În același fel se încălzesc o parte din locuitorii municipiului București și din zonele limitrofe, pentru că atunci când este poluare în București ea nu vine doar din municipiu, ci avem o aglomerare urbană", a continuat reprezentantul Guvernului.

Potrivit acestuia, trebuie să existe o strategie foarte clară în acest sens, la nivel de Executiv și autorități locale.

"Pasul unu este să identificăm soluții serioase de finanțare și de decizie politică, prin care să reușim, acolo unde există rețele de gaz și infrastructură de agent termic pentru încălzire centralizată, să oprim cu totul încălzirea rezidențială pe lemne. Pentru că, atunci când ai sobă în casă, în cel mai bun caz pui lemne pe foc, însă avem semnale de la cetățeni, de la Garda de Mediu și de la alte entități, care ne spun că nici măcar lemn nu se arde, ci alte materii, fie că vorbim de plastic, pal, ce anume mai reușesc bieții oameni să ardă și astfel să participe la disconfortul olfactiv și la poluare", a adăugat șeful de la Mediu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
mircea fechet