Navele iraniene încărcate cu carburant sosesc în apele Venezuelei, în pofida avertismentelor americane

Navele iraniene încărcate cu carburant sosesc în apele Venezuelei, în pofida avertismentelor americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2020

Cinci nave iraniene încărcate cu carburant au intrat în zona economică exclusivă a Venezuelei, în pofida unui avertisment oficial al Statelor Unite că Washingtonul analizează adoptarea unor măsuri de reacție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele firmei Refinitiv Eikon arată că o navă numită Fortune a intrat sâmbătă în apele teritorile ale Venezuelei, scrie News.ro.

”Navele din  Republica Islamică Iran se află acum în zona noastră economică exclusivă”, a scris pe Twitter Tareck El Aissami, vicepreședinte pe probleme economice al Venezuelei, numit recent ministru al Petrolului.

Guvernul francez cere Renault să nu-și mai dezvolte capacitatea de producție peste hotare CITEȘTE ȘI Guvernul francez cere Renault să nu-și mai dezvolte capacitatea de producție peste hotare

Televiziuniea de stat din Venezuela a difuzat imagini ale unei nave și a unui avion care se pregăteau să primească vasele.

Ministerul Apărării a anunțat că armata va escorta navele după intrarea loc în zona economică exclusivă, din cauza amenințărilor Statelor Unite.

Flotila de tancuri petroliere transportă 1,53 de milioane de barili de benzină și alchilat în Venezuela, potrivit ambelor guverne, unor surse și calculelor TankerTrackers.com.

Livrările de benzină de care Venezuela are nevoie disperată au provocat un blocaj diplomatic între Statele Unite, Iran și Venezuela, care sunt supuse sancțiunilor americane. Venezuela are deficit de benzină din cauza blocării aproape complete a activităților de rafinare ale țării, care au o capacitate de 1,3 milioane de barili pe zi.

Washingtonul analizează măsuri de reacție, a declarat un oficial american de rang înalt, fără să ofere detalii.

Statele Unite și-au suplimentat recent prezența navală în Caraibe, pentru ceea ce a numit o operațiune antidrog extinsă. Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat joi că nu știe că ar avea loc operațiuni legate de navele iraniene.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
iran
venezuela