Enel anunță investiții de aproape 1 miliard de dolari prin racordarea a trei noi parcuri eoliene în America de Nord

Enel anunță investiții de aproape 1 miliard de dolari prin racordarea a trei noi parcuri eoliene în America de Nord
scris 22 mai 2020

Enel, prin compania sa de energie regenerabilă Enel Green Power North America, a început să opereze o extindere a parcului eolian High Lonesome din Texas, cu o putere instalată de 50 MW, crescând capacitatea totală a proiectului la 500 MW, extinderea parcului ducând investiția totală a proiectului la 720 de milioane de dolari americani, și, în plus, a conectat la rețea parcurile eoliene de 105 MW și 29,4 MW Castle Rock Ridge II din Alberta, Canada, iar investiția totală pentru cele două proiecte din Canada se ridică la peste 210 milioane de dolari canadieni.

"Enel, prin compania sa de energie regenerabilă Enel Green Power North America, a început să opereze o extindere de 50 MW a parcului eolian High Lonesome din comitatele Upton și Crockett, în Texas, crescând la 500 MW cel mai mare proiect eolian operațional din portofoliul global de generare a energiei din surse regenerabile al grupului. De asemenea, compania a conectat la rețea parcurile eoliene de 105 MW și 29,4 MW Castle Rock Ridge II din Alberta, Canada", a anunțat grupul.

Investiția în construcția parcului eolian de 500 MW High Lonesome din Texas se ridică la aproximativ 720 de milioane de dolari. Investiția totală în proiectele Castle Rock Ridge II și Riverview se ridică la peste 210 milioane de dolari canadieni, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Explozie la fabrica de armament Cugir CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Explozie la fabrica de armament Cugir

"Punerea în funcțiune a acestor trei noi parcuri eoliene reprezintă încă o dovadă că grupul Enel își continuă angajamentul de creștere a portofoliul de energie din surse regenerabile la nivel mondial. Acest angajament a fost, de asemenea, subliniat de finalizarea a peste 400 de MW în proiecte de generare a energiei din surse regenerabile la nivel mondial în primul trimestru al anului, permițând energiei regenerabile să depășească cu mult energia convențională în portofoliul nostru, atât din punct de vedere al capacității, cât și al producției. În timp ce acordăm prioritate sănătății și securității, privind în viitor, vom continua să generăm valoare sustenabilă prin intermediul energiei noastre fără emisii la nivel global, în ​​conformitate cu Planul Strategic al grupului", a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Parcul High Lonesome de 500 MW urmează să producă în jur de 1,9 TWh anual evitând, de asemenea, emisia a peste 1,2 milioane tone de CO2 pe an. Proiectul a fost extins prin cei 50 de MW care tocmai au fost racordați la rețea în urma unui contract de achiziție a energiei din surse regenerabile (PPA) pe 12 ani, anunțat în decembrie 2019 împreună cu compania de alimente și băuturi Danone North America, o societate de beneficii publice, pentru livrarea de energie electrică asociată cu o porție de 20,6 MW din expansiunea de 50 MWa parcului  High Lonesome.

Acordul dintre Enel și Danone North America va furniza suficientă energie electrică pentru a produce echivalentul a aproape 800 de milioane de pahare de iaurt și a peste 300 de milioane de litri de lapte în fiecare an și va susține angajamentul producătorului de alimente și băuturi de a asigura energia electrică achiziționată în proporție de 100% din surse regenerabile până în 2030.

În Texas, Enel operează în prezent parcul eolian Snyder de 63 MW din comitatul Scurry și prima fază de 252 MW a parcului fotovoltaic Roadrunner din comitatul Upton. A doua fază de 245 MW a instalației fotovoltaice Roadrunner se află în prezent în construcție. Odată finalizată, Roadrunner va fi una dintre cele mai mari centrale solare din acest stat.

Parcurile eoliene Castle Rock Ridge II și Riverview vor furniza producția netă de energie electrică din surse regenerabile și creditele aferente către Alberta Electric System Operator (AESO) prin intermediul a două Acorduri de Susținere a Energiei Regenerabile (RESA) pe 20 de ani, acordate în 2017 printr-o licitație lansată de AESO.

Situate în orașul Pincher Creek, parcurile eoliene urmează să genereze aproximativ 493 GWh anual, evitând emisiile a aproximativ 335.500 de tone de dioxid de carbon pe an. În Canada, Enel Green Power mai operează și parcul eolian Castle Rock Ridge I de 76,2 MW din Pincher Creek, care și-a început operațiunile în 2012, având un portofoliu de parcuri cu o capacitate totală instalată de peste 210 MW în această țară.

Procesul de construcție pentru High Lonesome, Riverview și Castle Rock Ridge II a urmat modelul de „Șantier de Construcție Sustenabil”  al Enel Green Power, o colecție de bune practici menite să reducă la minimum impactul construcției instalației asupra mediului. Aceasta include reciclarea hârtiei, cartonului, aluminiului, a cartușelor de cerneală, a uleiului și vaselinei, împreună cu utilizarea de lumini alimentate de la energia solară și recipiente de apă reutilizabile pentru lucrători.

"În etapele finale ale construcției, Enel a monitorizat îndeaproape pandemia de Covid-19 și a luat măsuri pentru a proteja sănătatea lucrătorilor și a comunității. Urmărind respectarea îndrumărilor lansate de oficiali, compania a implementat linii directoare stricte de călătorie și o mai bună igienizare, în timp ce echipele de lucru au implementat proceduri de lucru sigure și măsuri de distanțare fizică. Mai mult, Enel North America a anunțat peste 1,3 milioane de dolari americani pentru contribuții la eforturile de ajutorare din SUA și Canada", precizează grupul.

Enel Green Power are trei proiecte în construcție în Statele Unite, respectiv proiectul eolian White Cloud din Missouri de 236,5 MW, proiectul eolian Aurora din Dakota de Nord de 299 MW și cea de-a doua etapă menționată a proiectului solar Roadrunner din Texas. Aceste proiecte reprezintă o parte semnificativă a creșterii preconizate de 1 GW a puterii instalate de Enel Green Power în 2020.

Enel Green Power America de Nord este principalul proprietar și operator al centralelor de energie regenerabilă din America de Nord, cu prezență în 19 state americane și o provincie canadiană. Compania operează 70 de instalații cu o capacitate gestionată de aproximativ 5,8 GW alimentate de energie eoliană, hidro, geotermală și solară.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
parcuri eoliene