Noul ministru al Energiei: Riscăm să pierdem 500 mil. lei de la UE pentru proiecte de eficiență energetică

Noul ministru al Energiei: Riscăm să pierdem 500 mil. lei de la UE pentru proiecte de eficiență energetică
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 nov 2015

România riscă să piardă fonduri europene pentru proiecte de eficiență energetică ale autorităților locale în valoare de peste 500 milioane de lei din cauza faptului că este posibil ca acestea să nu poată fi puse în funcțiune până la finalul acestui an, a declarat noul ministru al Energiei, Victor Grigorescu.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"În ceea ce priveșe fondurile europene, există risc de dezangajare și la energie, riscăm dezangajarea de fonduri UE de peste 500 milioane lei. Motivul pentru care se riscă dezangajarea este acela că s-ar putea ca proiectele selectate pentru finanțare să nu poată fi puse în funcțiune până la 31 decembrie 2015. Ar fi trebuit evaluată problema mai din timp. O mare parte din bani sunt pentru autoritățile locale, pentru proiectele lor de eficiență energetică, ceea ce este cu atat mai îngrijorător și mai trist", a spus Grigorescu, la prima sa conferință de presă în calitate de ministru al Energiei.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, recent, în fața Parlamentului, că România înregistrează mari restanțe în atragerea de fonduri europene din perioada precedentă, exercițiul financiar 2007-2013, cu o restanță de 30% din totalul fondurilor, iar actualul Guvern nu va putea face minuni pentru a evita "o dezangajare totală".

Ulterior, Cioloș a afirmat, după o întrevedere cu Corina Crețu, comisarul european pentru Politică Regională, că autoritățile de la Bruxelles și Guvernul vor face eforturi ca fondurile pe care România le va pierde pentru perioada 2007-2013 să fie cât mai mici, constatând însă că există deja probleme și pentru 2014-2020, cu un sistem informatic nefuncțional, acreditări nefinalizate și puține proiecte pregătite.

viewscnt
Afla mai multe despre
eficienta energetica
fonduri ue
victor grigorescu
ministerul energiei